Nyaralók, üdülők

Válogatás eladó balatoni nyaraló, eladó balatoni üdülőkínálatunkból.

Eladó nyaraló, eladó üdülő, eladó apartman, eladó hétvégi-ház, eladó balatoni villa, eladó nyaralók, eladó üdülők, eladó présház-nyaraló, eladó apartmanok a Balaton északi, a Balaton déli, a Balaton keleti, a Balaton nyugati partján, a Balaton parti településeken, a Balaton környékén és a Balaton-felvidéken. További eladó nyaraló, eladó üdülőajánlatunk megtekintéséhez, keressen bennünket személyesen!
 
(A kiválasztott ajánlat megtekintéséhez, kattintson a képre!)

Nyaralók, hétvégi házak, üdülők, apartmanok

 
Eladó apartman a Balatono
 
A nyaraló és hétvégi ház iránti szükségletet elsősorban a városlakó menekülése a város mindennapi életéből a természet környezetébe való törekvés keltette életre. A Balaton, mint a legnagyobb nyaralóhely évszázados hagyományokkal rendelkezik a nyaraló és hétvégi ház építése terén. A legrégebbi nyaraló épületek, a villa épületek ma minden település relikviái és műemlékként tartják számon. 1945 után tömegesen épültek a nyaralóépületek és hétvégi házak.
 
Nyaraló a Balatonon
 
A nyaraló vagy hétvégi ház az épületkategóriák között szerényebb helyet foglal el, mint a lakóház. A nyaraló vagy hétvégi ház csak időszakosan használt épület és részleges háztartás vitelére szolgáló önálló rendeltetési egység. Ennél fogva a nyaraló falai vékonyabbak is lehetnek, nem kell, hogy kielégítse a hő-technikai szabványt, Nem kell fűtés. A nyaraló vagy hétvégi ház külső nyílászárói akár egyrétegű üvegezéssel is készülhetnek. Ettől eltekintve van olyan hétvégi ház és nyaraló amely kialakítása magasan jobb mint a lakóházé és télen-nyáron használható.
 
Hétvégi ház a Balaton partján
 
A nyaraló vagy hétvégi ház feltételezi, hogy szezonálisan pl. nyáron használatos. Nyaraló vagy hétvégi ház csak ott építhető ahol a Rendezési Terv övezeti besorolása engedélyezi. Az üdülő házas övezetek általában a pihenésre kikapcsolódásra alkalmas területek, viszonylagos csend, vizek, hegyvidék stb. közelében kerülnek kialakításra. A nyaraló átminősítése lakóházzá elvileg akkor lehetséges, ha nagysága és paraméterei megfelelnek a lakóház követelményeinek és a Rendezési Terv övezeti előírásai is lehetővé teszik.
 
Eladó nyaraló a Balaton parton
 
A nyaraló vagy hétvégi ház tájolása ellentétes a lakóházéval. A nyáron használt nyaraló esetében a meleg ellen kell védekezni. Előnyös, ha a nyaraló épület vagy hétvégi ház rendelkezik árnyékos terasszal és észak felé tájolt szobái is vannak. A balatoni üdülő vagy balatoni apartman a vállalati (SZOT) üdülő időszakából maradt fent. Az akkori társadalom úgy gondolta, hogy ezzel az üdülő formával meg tudja oldani az üdülni vágyók igényeit. Ez sikerült is.
 
Eladó balatoni üdülő
 
A hetvenes, nyolcvanas években, az országos nagyvállalatoktól sokan üdültek a vállalati üdülőben, SZOT beutalóval vagy egyéb módon. A csoportos vagy társasüdülő más néven apartman újra tért hódít. Azok az érdeklődők, akik szeretnék a kevés szabadidejüket tényleges pihenéssel tölteni, önálló albetéten nyilvántartott társas-üdülő ingatlant, vagy apartman ingatlant vesznek. Itt nincs gond például a fűnyírásra vagy az üdülőépület állagának felújítására, karbantartására, mivel a társasüdülő közös képviselője a befizetett közös költségből minden, a közösségre tartozó gondot átvállal a tulajdonosoktól.
 
Eladó faházas nyaraló
 
Főleg az ország Balatontól távoli részéből keresik az üdülő vagy apartman ingatlant, olyanok, akik nem heti gyakorisággal használják az üdülő vagy apartman ingatlanjukat. Van az üdülő egységeknek egy fejletlenebb változata ahol osztatlan közös tulajdonban vannak az üdülők. Itt mindent a tulajdonosok intéznek. A legtöbb helyen az üdülő vagy apartman használata házirend formájában rögzítve van, melynek betartása biztosítja a kulturált társas együttélést. Az üdülő tulajdonosok és vendégeik részéről fontos a jószomszédi viszonyra való törekvés és a tolerancia is.