Telkek, földterületek

Vállaljuk eladó balatoni telek, eladó balatoni földterület-közvetítését.

Eladó telek, eladó földterület, eladó telkek, eladó földterületek, eladó építési telek, lakótelek, nyaralótelek, eladó zártkerti földterületek, eladó mezőgazdasági termőföldek: szántó, legelő, rét, szőlő, erdő, halastó, horgásztó, nádas kínálata a Balaton északi, a Balaton déli, a Balaton keleti, a Balaton nyugati partján, a Balaton parti településeken, a Balaton környékén és a Balaton-felvidéken. További eladó telek, eladó földterület kínálatunk megtekintéséhez, keressen bennünket személyesen!
 
(A kiválasztott ajánlat megtekintéséhez, kattintson a képre!)

Eladó építési telkek, földterületek a Balatonnál

 Miért érdemes építési telekre új házat építeni?
 
Az üres építési telekre, saját igényeit kielégítő, olyan új házat építhet, hosszú élettartamú anyagokkal, szerkezetekkel, tartósan divatos ízléses formával, színekkel amilyent mindig is szeretett volna. Ezzel szemben, ha egy régi házat felújít az mindig is felújított marad, még akkor is, ha 10 év múlva eladásra kerül.
 
Az egyik legfontosabb érv az új ház építésénél a szerkezetek élettartama, mivel egy 20 év múlva esedékes felújításkor a bontás szóba sem kerül, nem úgy, mint egy felújított ház második felújításánál.
 
  Építési telek eladó
 
A Balatont, mint üdülőhelyet a XIX században kezdték felfedezni. A balatoni telkek parcellázása kezdetben a Balaton közvetlen vízpartjára korlátozódott. Az évek során elfogytak a Balaton-part menti telkek, így a második-harmadik sorban folytatódott a balatoni telkek osztása. A felszabadulás utáni gazdasági fellendülés időszakában megindult a balatoni telek iránti kereslet. A beépíthető telkek gyorsan elfogytak a Balatonnál, ezzel egy időben a balatoni telek árak növekedni kezdtek.
 
Eladó építési telek
 
A Balaton-part menti helyi tanácsok gyorsan felismerték a lehetőséget és telek parcellázásba kezdtek a Balatonnál. Sajnos az eladó magán telkek méreteit a jogszabály szerinti legkisebb méretűre szabták. A Balaton egyes településein a legnagyobb problémát a kis telek, a sűrűn egymás mellé épített nyaralóépületek jelentik, mert nem a nyugodt pihenést, kikapcsolódást biztosítják, hanem az üdülőterület túlnépesedését, ami elől menekül a városlakó. Ma az igény, a szeparáltabb, szélesebb telek után mutatkozik.
 
Építési telek
 
A balatoni eladó telek kiválasztásának szempontjai: az optimális teleknagyság, a telek egészséges fekvése, a telek jó talajviszonyai, a telek kedvező tereplejtése, a telek zajártalmatlansága, a telek mérete, a telek alakja, a telek közműcsatlakozása, a telek megközelítése, a telek szép fekvése és a telek beépíthetősége. Nem elhanyagolható a település infrastrukturális ellátottsága.
 
Telek
 
Az ingatlanforgalmazók 3 dologra esküsznek: a jó telekre, a jó telekre és harmadszor is a jó telekre. Sokat veszíthet a ház, ha nem megfelelő a telek. A telek beépíthetőségéről a Rendezési Terv és a Helyi Építési Szabályzat rendelkezik. Amennyiben valaki saját tervezésű ház vagy nyaraló építésében gondolkodik, a telek vásárlása előtt egyeztessen az I fokú Építésügyi hatósággal a lehetőségekről és kérje ki építész tanácsát.