Telkek, földterületek

Válogatás eladó balatoni telek, eladó balatoni földterület-kínálatunkból.

Eladó telek, eladó földterület, eladó telkek, eladó földterületek, eladó építési telek, lakótelek, nyaralótelek, eladó zártkerti földterületek, eladó mezőgazdasági termőföldek: szántó, legelő, rét, szőlő, erdő, halastó, horgásztó, nádas a Balaton északi, a Balaton déli, a Balaton keleti, a Balaton nyugati partján, a Balaton parti településeken, a Balaton környékén és a Balaton-felvidéken. További eladó telek, eladó földterület-ajánlatunk megtekintéséhez, keressen bennünket személyesen!
 
(A kiválasztott ajánlat megtekintéséhez, kattintson a képre!)

Eladó telkek, földterületek a Balatonnál

  
Építési telek eladó
 
A Balatont, mint üdülőhelyet a XIX században kezdték felfedezni. A balatoni telkek parcellázása kezdetben a Balaton közvetlen vízpartjára korlátozódott. Az évek során elfogytak a Balaton-part menti telkek, így a második-harmadik sorban folytatódott a balatoni telkek osztása. A felszabadulás utáni gazdasági fellendülés időszakában megindult a balatoni telek iránti kereslet. A beépíthető telkek gyorsan elfogytak a Balatonnál, ezzel egy időben a balatoni telek árak növekedni kezdtek.
 
Eladó építési telek
 
A Balaton-part menti helyi tanácsok gyorsan felismerték a lehetőséget és telek parcellázásba kezdtek a Balatonnál. Sajnos az eladó magán telkek méreteit a jogszabály szerinti legkisebb méretűre szabták. A Balaton egyes településein a legnagyobb problémát a kis telek, a sűrűn egymás mellé épített nyaralóépületek jelentik, mert nem a nyugodt pihenést, kikapcsolódást biztosítják, hanem az üdülőterület túlnépesedését, ami elől menekül a városlakó. Ma az igény, a szeparáltabb, szélesebb telek után mutatkozik.
 
Építési telek
 
A balatoni eladó telek kiválasztásának szempontjai: az optimális teleknagyság, a telek egészséges fekvése, a telek jó talajviszonyai, a telek kedvező tereplejtése, a telek zajártalmatlansága, a telek mérete, a telek alakja, a telek közműcsatlakozása, a telek megközelítése, a telek szép fekvése és a telek beépíthetősége. Nem elhanyagolható a település infrastrukturális ellátottsága.
 
Telek
 
Az ingatlanforgalmazók 3 dologra esküsznek: a jó telekre, a jó telekre és harmadszor is a jó telekre. Sokat veszíthet a ház, ha nem megfelelő a telek. A telek beépíthetőségéről a Rendezési Terv és a Helyi Építési Szabályzat rendelkezik. Amennyiben valaki saját tervezésű ház vagy nyaraló építésében gondolkodik, a telek vásárlása előtt egyeztessen az I fokú Építésügyi hatósággal a lehetőségekről és kérje ki építész tanácsát.