Balatonakarattya összes eladó ingatlan

Település:

Balatonakarattya

Kategória:
Ár:

Eladó Balatonakarattyai ingatlanok, eladó ingatlan, eladó ház, eladó lakás, eladó nyaraló, eladó üdülő, eladó telek Balatonakarattyán, Balatonakarattya környékén

Balatonakarattya

Balatonakarattya viszonylag fiatal település, az 1920-as évektől tartják nyilván. 1945 utáni időkben rendkívül népszerű fürdőhely. Balatonakarattya tele volt zenés-táncos helyekkel amelyek romantikussá tették. Ilyen volt a "Szépkilátó" a "Pihenő" csak néhányat említsek. Balatonakarattya települést eredetileg 400 négyszögöles telkekre parcellázták, ez a nagyméretű telek ma egyfajta vonzerő.

Azóta sok telket kettéosztottak, de parcelláztak Balatonakarattyán kisebb telkeket is. Ma már hatóságilag nem engedik meg a telkek szétaprózását. Balatonakarattya fejlődésében sokat segített a '60 évektől bekövetkező viszonylagos jólét. Ekkortól épült a nyaralók zöme. A Balatonakarattyán építkező tisztségviselők, munkások néha feliratokkal látták el a nyaralóépületeiket. "Megkoplalta-lak", "Mindenkinek akarattya, B.-akarattya" és még sorolhatnám. Balatonakarattyán úgy a telkeken, mint a közterületeken sok a gyümölcsfa.

Ebben jelentős szerepe volt az akkori Építésügyi Hatóságnak is. Balatonakarattyán, voltak utcák ahol előírták, hogy az ingatlan tulajdonosa köteles a közterületen fát ültetni. Így alakult ki a Szent István utcai hangulatos hársfa sor. Balatonakarattya községet kettéosztja a kb. 80 m magas-part. A balatonakarattyai ingatlanok vagy a vízparton, vagy a magas-parton helyezkednek el. Balatonakarattya két nagyobb strandja (Bercsényi, Lídó) a vízparton található, illetve kialakulóban van egy harmadik strand is. A magas-partról gyönyörű kilátás nyílik a tóra.

Az alábbiakban tekintse meg a Balatonakarattyáról készült rövidfimet!

A Balatonakarattya kultúrtörténeti emléke az egykor 22 méter magas „Rákóczi fa”. Ma az emlékparkban már csak a maradványai láthatók. Balatonakarattya tervezi Balatonkenesétől való leválását. További információ Balatonakarattyáról a  www.balatonakarattya.hu  portálon olvasható.

Nyitva vagyok a hét minden napján, így szombat,- vasárnap és ünnepnapokon is. Ingatlanirodám, az eladó balatoni ingatlanok, eladó vízparti,- eladó panorámás ingatlanok kínálatával várja Önt egyeztetett helyen és időben. Időpont-egyeztetéshez hívja irodámat a 06-30-218-0000 telefonszámon!