Házak, lakások

Kód: eladó-Balaton-lakóház-582 (ingatlanképek nagyítása A képekre kattintva, azok kinagyíthatók! )

Rekreációra alkalmas paraszt-barokk ház, a Balaton északi partján eladó

(Miközben élvezi a magányt,- a csendet,- a nyugalmat és pihen ebben a kényelmes, hagyományőrző, hangulatos családi lakóházban, balatoni panorámában gyönyörködhet.)
 

elado-ingatlan-balaton

Balaton északi partján, 4372 m2 térmértékű, önálló helyrajzi számon nyilvántartott, teljesen bekerített, összközműves telken eladó a képen látható Balatoni panorámás, rekreációra alkalmas kétszintes családi lakóház.

A népies Barokk vagy más néven Paraszt-barokk ház 2002 évben épült. A ház kellemes formája,- színvilága,- stílusa,- pozitív kisugárzása, a természetes építőanyagok szépsége, az elvonulásra alkalmas hely, a nagyméretű park, egyetlen célt szolgál, azt, hogy az ember jól érezze magát benne.

elado-ingatlan-balaton

A lakóház szerkezetei a következők: alapozás beton, teherhordó főfalak 38 cm, ill. 30 cm vastag Porotherm téglafal rendszer, pillérek,- boltívek kisméretű tömör tégla, válaszfalak 10 cm vastag Porotherm válaszfallapokból, födémek áthidalók Porotherm födém és áthidaló rendszer, tetőszerkezet fa tető, tetőhéjazat piros Bramac hódfarkú cserépfedés, alatta Bramac fóliával. Bádogos szerkezetek vörösrézből készültek.

A tető meg van úgy csináltatva, hogy tulajdonosának ne kelljen oda felmászkálni.

A nyílászárók, stílusosan, egyedi legyártású hőszigetelt üvegezésű fa nyílászárók spalettákkal, kémények Schiedel kémények. A pince a talajnedvesség ellen teknőszigeteléssel van ellátva Villas E-G 3 F/K szigetelőlemezből. Tetőtérben a tetőtéri födémre 8 cm Austrotherm hőszigetelés került. A képen egy épületrészlet látszik.

elado-ingatlan-balaton

Az erdős, nagyfás telek egy lejtős domboldalban helyezkedik el, alsó és felső pontja között 9 méter szintkülönbség van. A telek majdnem szabályos téglalap alakú, mérete: kb. 75,00 m x 58,00 m. A Balaton légvonalban kb. 280 méter, a szabad strand megközelítési úton mérve: 370 méter. A kép a 78 m2 alapterületű teraszt és a róla élvezhető Balatoni panorámát ábrázolja.

elado-ingatlan-balaton

A terasz, keleti tájolású és tornáccal kapcsolódik a lakóházhoz. A barokk ház minden szobája a tornácra nyílik. A szobákból fa-spalettás, mélyen üvegezett fa ajtókon lehet kimenni a tornácra. A szabályos „L” alakú ház szimmetria tengelye, pontosan keletre néz.

Igen keletre, mert itt látható a Balaton. A kelő nap sugarai ébresztik az alvókat, mindkét épületszárny nyílászáróin beáramlik a napfény, így minden ébredő, a balatoni napfelkeltében gyönyörködhet. A képen a kellemes árnyékot adó gömbkőris alatti pihenő látható.

elado-ingatlan-balaton

A 2,4 méter belmagasságú pince nettó alapterülete: 145,84 m2. Helyiségei: négyállásos garázs, kazánház,- mosókonyha, vendégszoba, fürdőszoba és közlekedő. A garázs ajtószélessége, tokbelső: 3,41 méter, magassága: 2,11 méter.

A földszint nettó hasznos alapterülete: 148,65 m2. Helyiségei: konyha,- étkező,- nappali, kamra, 2 közlekedő, 3 szoba, 2 fürdőszoba. Az előző alapterületen felül található a kb. 78 m2-es terasz. A földszinti lakótér a terasszal együtt összesen kb. 226,65 m2.

elado-ingatlan-balaton

A földszint beosztása praktikus. A társasági élet és a közös tevékenység végzésére a konyha,- étkező,- nappali szolgál, melynek alapterülete 72,41 m2 és innen lehet megközelíteni a két épületszárnyban lévő külön álló kétszobás és egyszobás lakrészt külön fürdőszobákkal.

Kellemes hangulatot ad a nappali közepére épített többfunkciós padkás cserépkályha, mellyel az időszakos fűtés biztosítható. Télen a központi fűtés adja a meleget. A képen, a 3,47 m belmagasságú lakótér látszik, az egyedi tervezésű, épített cserépkályhával. A lakótérben, a nagy belmagasságnak köszönhetően van levegő.

elado-ingatlan-balaton  elado-ingatlan-balaton

A cserépkályha úgy van méretezve, hogy kifűtse a teljes nappali terét.

elado-ingatlan-balaton

A kép, a cserépkályha sütő,- főző részét ábrázolja. 

elado-ingatlan-balaton

A képen, a konyha látható a gáztűzhellyel.

elado-ingatlan-balaton

A képen, az egyedi elgondolású mozaikcsempe dekoráció látszik.

elado-ingatlan-balaton  elado-ingatlan-balaton  elado-ingatlan-balaton

Minden szoba hajópadlós, a falak meszelt felületűek. A mennyezeti fafödém dekoráció, felette vasbeton födém van. A házban radiátoros gáz központi fűtés van kiépítve. A képek a kb. 24,61 m2-es  hálószobát ábrázolják.

elado-ingatlan-balaton

A képen az olvasósarok látható.

elado-ingatlan-balaton

Közművek: vezetékes ivóvíz, villany (220 Volt háztartási és 380 Volt ipari áram is 3 x 16 Amper áramerősséggel), vezetékes földgáz és szennyvízcsatorna. A telekre automatizált kapun lehet autóval behajtani. Ki van építve a kaputelefon és a riasztórendszer. A kép az előző szobához kapcsolódó fürdőszobát ábrázolja.

elado-ingatlan-balaton  elado-ingatlan-balaton

A képeken, a kétszobás lakrész egyik szobája látható.

elado-ingatlan-balaton

A képen az előző szobához kapcsolódó fürdőszoba látszik.

elado-ingatlan-balaton  elado-ingatlan-balaton

A képek a pinceszinten lévő vendégszobában és a hozzá kapcsolódó fürdőszobában készültek.

elado-ingatlan-balaton

A kép a pinceszinten lévő kazánházat ábrázolja.

elado-ingatlan-balaton

A kerítések mentén, tám-rendszerre futtatott növényzettel (Iszalag, Borostyán, vadszőlő) lehet védekezni a belátás ellen. Nem minősül fának, és jobban szeparál mint a fa vagy sövény. A kertben elhelyezhető: kültéri fedett főző,- sütő,- grillező samott kemence, kerti medence, teniszpálya, sportszerek, játszószerek.

elado-ingatlan-balaton

A kép, szintén a kertben készült.

elado-ingatlan-balaton

A képen, a kert egy része látható.

elado-ingatlan-balaton

Fejlesztési lehetőségek: A kert, akár angol mintára is beparkosítható, a kerítés kerülete mentén gumipadlós futópálya (kerülete: 260 méter) alakítható ki.

elado-ingatlan-balaton

A területen található egy fúrt kút, innen történik a kert öntözése, mely automatizált és van egy külön álló boltíves bortároló pince, munkatérrel. A képen a pince bejárata látható.

A házban ki lehet alakítani szaunát,- jakuzzit,- konditermet,- fitnesztermet. Lehet építeni másik házat. 

Az elvonulásra alkalmas lakóház irányára, napi információ, melyet konkrét érdeklődés esetén a tulajdonossal pontosítunk. A megtekintési időpont egyeztetéséhez legyen szíves felhívni Lőkös Gáborné Erikát a 06-30-218-0000 telefonszámon!