Nyaralók, üdülők

Kód: eladó-Balaton-vízparti-nyaraló-375 (ingatlanképek nagyítása A képekre kattintva, azok kinagyíthatók! )

Természetkedvelők vízparti paradicsoma

(Balaton északi partján, vadregényes, közvetlen vízparti nyaraló eladó.)
 

 elado-ingatlan-balaton

A Balaton északi partján, aszfaltos útról megközelíthető, kisforgalmú utcában, közvetlen vízparti, 590 m2 nagyságú, önálló helyrajzi számon nyilvántartott, bekerített telken nyaraló, különálló melléképülettel eladó. A telek mérete: 17 méter széles és 35 méter mély.
 

Az ingatlan, 17 méter szélességben csatlakozik közvetlenül a vízparthoz. Az ingatlan előtt kb. 151 méter ősnádas van, melynek élővilága kizárja, hogy a Balaton-törvény szerinti sétány itt megvalósulhasson. Nem tervezik a sétányt és nem is fogják. Az itt fészkelő madarak védelmében nemcsak a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, hanem a Natura 2000 fennhatósága alá is tartozik. 

elado-ingatlan-balaton

A telektől kb. 151 m hosszú, bejáró stégen lehet a nyílt vízhez kijutni, itt mélyebb a víz, kb. 1,50 méter és kapitális méretű halak is foghatók. Ebben a közvetlen vízparti horgászparadicsomban bármikor élvezheti a vízpart örömeit, fürödhet, horgászhat, szörfözhet, vitorlás hajót, csónakot tarthat stb.

Gyermekeik, unokáik, ha vannak, úgy ismerhetik meg a vízi növények, halak, madarak, hüllők, rovarok neveit, szokásait, életmódjukat, hogy el sem kell hagyniuk az ingatlant. Megtanulhatják, a természet védelmét, a természettel való együttélést, hogyan vegyék el a természettől a szükségleteiket, anélkül, hogy a természet értékei sérülnének.

elado-ingatlan-balaton

A jelenlegi, kb. 45 m2 alapterületű földszintes nyaraló az alábbi helyiségeket foglalja magába: előtér-étkező, kettő háló, fürdőszoba-illemhely, főzőfülke és lakószoba. A lakószobából ki lehet menni a teraszra, azon át a kertbe. A terasz két részből áll, a fedett része kb. 12,72 m2, a nyitott része kb. 20,35 m2. Külső feljárattal lehet megközelíteni a kilátó teraszt, ahonnan a Balatont lehet szemlélni.

A vadregényes helyen lévő téglanyaraló felújítandó. A szerkezetei betonalap, téglafal, vasbeton födém, fatetőszerkezet, palafedés. A nyaraló egyéni igényekhez való alakítása, természethez közeli anyagokkal (fa, nád) való felújítása növeli a balatoni nyaraló hangulatát, romantikáját, ezzel együtt az értékét. A telket olyan növényekkel lehet természetessé tenni, amelyek a vízparton honosak. Például: a szomorúfűz, az éger, a kosárfonó fűz.

Amennyiben Vevő nem kívánja megtartani a jelenlegi épületet, elbonthatja. A terület övezeti besorolása Üh-03, beépíthetősége 15 %, 4,5 méter építménymagassággal, oldalhatáron állóan, akár kétegységes (iker) nyaraló épület építhető rá.

A kert sarkában van a téglaépítésű csónaktároló, melynek belső szélessége 3,68 m, mélysége 4,79 m. Lakhatóvá is lehet tenni, de egy esetleges építkezésnél, felvonulási épületként hasznosítható.

Az ingatlan irányára: 102 millió Forint. A megtekintési időpont egyeztetéséhez legyen szíves felhívni a hirdetőt, Lőkös Gáborné Erikát a 06-30-218-0000 telefonszámon!