Házak, lakások

Kód: eladó-lakóház-Balatonalmádi-579 (ingatlanképek nagyítása A képekre kattintva, azok kinagyíthatók! )

Örök panorámás lakóház, Balatonalmádiban eladó

(Az örök panorámás, patinás családi otthon, a vendégházzal, jól lakható, jól használható.)
 
elado-ingatlan-balaton
 

Balaton északi partján, Balatonalmádiban, önálló helyrajzi számon nyilvántartott 550 m2 bekerített telken eladó egy külső megjelenésében visszafogott, ám patinás lakóház, vendégházzal. A ház átmenő forgalomtól mentes csendes zsákutcában, előkelő környezetben, elit szomszédok között helyezkedik el.

A mérnök ember tulajdonos, magát a panorámás helyet is jó érzékkel választotta ki. Mivel értett hozzá, tudta, mi számít értéknek, ahova egy házat szabad építeni. 

Az ingatlan tulajdonosa építész volt, aki a ház tervezése és kivitelezése során felhasználta a több évtizedes pályafutása alatt megszerzett tapasztalatait. Ennek kapcsán egy jól sikerült "túlélő", jól lakható, jól használható házat épített magának és családjának. Amíg élt, itt lakott és nagyon szeretett itt lakni.

A nyugodt helyen lévő, nagyméretű Balatonra tájolt kilátó erkélyekkel rendelkező ház, biztosítja használói testi,- lelki és szellemi felfrissülését és nem utolsó sorban az inspiráló közeg, a Balaton látványa, elmélyült alkotásra is alkalmas.

A három szint majdnem azonos elrendezésű, mely során az érték a Balaton látványára van tervezve és az egész ház a nagyméretű ablakainak köszönhetően a benapozásra van kialakítva.

Az ingatlantól a szabad strand kb. 770 m, a vitorláskikötő kb. 1000 m, a vasútállomás kb. 1400 m, a centrum 1800 m, az étterem kb. 860 m távolságra találhatók. Az emeleti erkélyről is látszik a Balaton.

elado-ingatlan-balaton

A földszint kb. 58,92 m2, az emelet kb. 59,37 m2, a tetőtér kb. 45,89 m2 alapterületű, terasz és erkélyek nélkül. 

A lakóház a ’90-es évek elején, modern, jó minőségű anyagokból, HUNGÁRIA-WIENERBERGER POROTHERM falrendszerrel, vasbeton födémekkel, robosztus (átlagosnál lényegesen vastagabb, túlméretezett) fa tetőszerkezettel, Bramac betoncserép fedéssel került megépítésre.

Külső homlokzati falak, hőszigetelő, perlit adalékos alapvakolattal lettek vakolva. A tetőtéri vízszintes és ferde födémben kb. 20 cm vastag THERWOLIN üveggyapot hőszigetelés lett beépítve. A külső homlokzati nyílászárók hőszigetelt üvegezésű fa szerkezetűek, a beltéri ajtók egyedi legyártású tölgyfa szerkezetek. 

Két kéménycsoport van épületen belül, mindegyik kémény külön szintről indul, így ha netán probléma keletkezne az energiával, akkor is több energiahordozót be lehet állítani: gáz, villany és vegyes tüzelést. Ki van építve a radiátoros központi fűtés, mely jelenleg nem működik. A képen, a lakóház alaprajzi elrendezése látszik.

elado-ingatlan-balaton

A helyiségek belmagassága 2,58 m. A kép, a földszinti lakószobát ábrázolja.

elado-ingatlan-balaton

A képen, a földszinti könyvtár sarok egy részlete látszik.

elado-ingatlan-balaton

A képen, a földszinti fürdőszoba látható.

elado-ingatlan-balaton

A kép, az emeleti, Balatonra panorámás, fedett erkélyt ábrázolja.

elado-ingatlan-balaton  elado-ingatlan-balaton

Tulajdonos igyekezett olyan anyagokat beépíteni, mely a szokványosnál jobb: gránit, márvány, tölgyfa, fenyőfa. A belső ajtók egyedi legyártású tölgyfa ajtók, a beltéri lépcső tölgyfa, az ablakpárkányok gránittal burkoltak. Aki a konyhában ténykedik, főzés közben az ablakon kitekintve a Balatont látja. A képen, a kb. 30,62 m2-es emeleti konyha,- étkező,- nappali szoba látható két irányból nézve.

elado-ingatlan-balaton

A képen, az emeleti szoba látszik.

elado-ingatlan-balaton

A kép, az emeleti fürdőszobát ábrázolja.

elado-ingatlan-balaton

A képen, a lépcsőházi, kényelmes kialakítású tölgyfa lépcső látható.

elado-ingatlan-balaton  elado-ingatlan-balaton

Az építőmérnök tulajdonos igyekezett természetes anyagokat felhasználni a belső terekhez, mert tudta, hogy a természetes anyagok által generált hangulat és melegség érzetet semmi más nem tudja biztosítani. A tetőtéri helyiségek belmagassága 2,54 m. A képek, a tetőtéri kb. 22,05 m2-es erkélykapcsolatos szobában készültek.

elado-ingatlan-balaton

Mindhárom szinten Balatonra tájolt terasz és erkélyek találhatók, melyek kellemes időtöltések helye, itt lehet reggelizni, ebédelni, vacsorázni, beszélgetni, olvasgatni, vagy egyszerűen csak szemlélni a Balatont. A képen, az előző szobához kapcsolódó, részben fedett erkély látható.

elado-ingatlan-balaton

A kép, a tetőtéri kb. 14,21 m2-es szobát ábrázolja.

elado-ingatlan-balaton

A képen, a tetőtéri fürdőszoba látszik.

elado-ingatlan-balaton

A képen, a kis kert egy része látható.

elado-ingatlan-balaton

A képen, a kb. 7,95 m x 4,64 m külméretű vendégház látszik.

elado-ingatlan-balaton

A kép, a kb. 30 m2-es vendégház alaprajzi elrendezését ábrázolja.

elado-ingatlan-balaton

A képen, a vendégház konyhája látható.

elado-ingatlan-balaton

A képen, a vendégház zuhanyozójának egy része látszik.

elado-ingatlan-balaton

A vendégház télen is használható, gázkonvektorral lehet benne fűteni. A kép, a kb. 19,01 m2-es szobát ábrázolja.

A téli-nyári állandó itt tartózkodást biztosító, baráti társaságok fogadására is alkalmas, tehermentes családi ház irányára: 95 millió Forint. Az irányár, a környéken kialakult eladási árak alapján lett megállapítva. Hitellel is megvehető.

A ház, azonnal megvásárolható, birtokba vehető.

Amennyiben felkeltette érdeklődését az ingatlan és megnézné, a megtekintési időpont egyeztetéséhez legyen szíves felhívni Lőkös Gáborné Erikát a 06-30-218-0000 telefonszámon!