Házak, lakások

Kód: eladó-lakóház-Balatonfüred-591 (ingatlanképek nagyítása A képekre kattintva, azok kinagyíthatók! )

Tekintélyes, értékmentő lakóház, Balatonfüreden eladó

(A 2 szintes, 7 szobás, 3 fürdős generációs családi lakóház, azon túl, hogy reprezentatív, megőrzi a befektetett értéket.)
 

elado-ingatlan-balaton

Balatonfüreden, a szívbetegek Mekkájában

Balatonfüreden, újházas lakóövezetben, 901 m2 térmértékű, önálló helyrajzi számon nyilvántartott, összközműves, parkosított telken eladó egy fiatal, hagyományos építésű, generációs családi lakóház. A barátságos formájú, mozgalmas tömegkapcsolatú csendes helyen lévő lakóház szellős, mediterrán klímájú domboldalban került megépítésre, 2009 évben. A ház több pontjáról a Balaton és a Tihanyi-félsziget látszik. 
 
Az ingatlantól a centrum kb. 1200 méter, Vásárcsarnok kb. 1400 méter, Tesco, Spar kb. 2000 méter, vitorláshajó kikötő kb. 3300 méter, személyhajó kikötő kb. 300 méter távolságra van.
 
 

Balatonfüred, kivételes helyet foglal el, a Balaton-parti települések között, városi rangját nemcsak a lélekszám, hanem jó infrastrukturális ellátottsága, világhírű szívkórháza, történelmi nevezetességei, idegenforgalma és még sok más adja. Más is idehordja a pénzt, érdemes itt befektetni.

Ma, a gyengülő Forint és a bizonytalan valutákat figyelembe véve, legjobb befektetés az új, vagy fiatal lakóház. Az alacsony fűtési és rezsi költségek miatt befektetési szempontból az önálló kertes családi lakóház lehet az ideális választás. Ezt lehet, úgy kiadni, hogy a bérleti díjon felül a lakóháznak értéknövekedése is van. Az is bérleti díj, amit az itt lakó tulajdonos azáltal kap meg, hogy sajátjaként használja, és nem kell fizetnie bérleti díjat.

A lakóház értéknövekedése pedig abból fakad, hogy az adók, az energia, az üzemanyagárak emelkednek, a lakóház építéséhez szükséges anyagok előállítási szállítási költségei és ezzel párhuzamosan az építési szerelési munkák költségei drágábbak lesznek. Az új ház, építési költségei már nem lesznek olcsóbbak.

A szakemberek hiánya, túlterheltsége, bizonytalanná teszi az építkezéseket. Az alább ismertetésre kerülő generációs lakóház, az apróbb befejező és kisebb javítási munkák kivételével teljesen készen van, befejezett. A kétszintes családi lakóházban, földszint és tetőtér lett kialakítva, a terasz alatti pincével.

A földszint, falak nélküli nettó alapterülete: kb. 176 m2. A tetőtér, falak nélküli nettó alapterülete: kb. 184 m2. A két szint nettó össz alapterülete: 360 m2. A tetőtérben az 1,9 m belmagasság alatti területeket levonva kapjuk a tetőtéri nettó hasznos alapterületét: 111 m2.

A lakóház nettó hasznos össz alapterülete: 287 m2. Ezen az alapterületen felül van még a kb. 30 m2-es pince és a terasz, melynek alapterülete: kb. 50 m2. A lakóházban, a nappal használatos, közös használatú helyiségeken kívül, 2 db külön-bejáratú lakrész található, ebből 1 db a földszinten és 1 db a tetőtérben.

elado-ingatlan-balaton

Közösségi tér, ahol együtt lehet a család, barátok, munkatársak

A földszinti, közös használatú helyiségek: előtér, lépcsőház, konyha,- kamra,- nappali,- étkező,- terasz, fürdőszoba (zuhanyozó,- mosdó,- WC), külön WC, kétállásos garázs. A garázskapu automatizált Hörmann kapu. A képen, a kb. 41,09 m2 alapterületű társasági élet élésére alkalmas nappali,- étkező látható.

elado-ingatlan-balaton  elado-ingatlan-balaton

A házat kora reggeltől napnyugtáig, sok napfény éri, déli tájolásának köszönhetően, körbe süti a nap. A mélyen üvegezett, nagy megnyitású üvegfelületeknek köszönhetően a helyiség világos, ezáltal itt mindig kellemes a tartózkodás.

A fatüzelésű kandalló nem csak a nappalit fűti, hanem a tűztéren keresztül azt a tartályt is, amiből a ház többi részét fűthetjük, illetve a meleg vizet is tárolja. A rendszer úgy van méretezve, hogy gáz és napsütés (napkollektorok) nélkül is biztosítja a ház fűtését és a használati melegvizet.

Majdnem úgy működik, mint egy hagyományos vegyes tüzelésű kazán. A kandallóban égő tűz látványa különleges élményt nyújt az itt tartózkodóknak. A nappaliból közvetlen kijárat van a kb. 50 m2 teraszra, azon keresztül a kertbe.

A kertben termő gyümölcsfák vannak: körte, szilva, meggy, kajszibarack, mandula és málna. A növények és a fű öntözése a kerti locsolóóra által mért vízzel, a két kerti csapról megoldott, illetve a csapadékvíz is felfogásra kerül egy tartályba. A képeken, a nappali ülőgarnitúrája és a kandalló látszik.

elado-ingatlan-balaton  elado-ingatlan-balaton

A korszerű beépített anyagoknak és technológiáknak köszönhetően, sokáig modern marad

Tulajdonosok igénye szerint készült az egyedi legyártású konyhabútor. Beépítésre került az Electrolux indukciós főzőlap, a sütő, a hűtőszekrény, a mikrohullámú sütő, valamint a Cata típusú páraelszívó, a mosogató gránit.

A konyhabútorba rejtett módon van megoldva a kihúzható asztal, ez praktikus megoldás, mert főzés közben az asztallapot be lehet tolni a konyhapult alá, nem foglal helyet, viszont két-három főnek az étkezése itt megoldható. A konyhához, közvetlenül kapcsolódik a tolóajtóval nyíló kamra, a mennyezetig érő polcokkal. A képek, a konyhában készültek.

elado-ingatlan-balaton

A kamrán van ablak, így a természetes szellőzése biztosítva van. A képen, a kamra látszik.

elado-ingatlan-balaton

A kép, a földszinti fürdőszobát (zuhanyozó,- mosdó,- WC) ábrázolja, sarokban a mosógéppel.

elado-ingatlan-balaton

A földszinti közös használatú helyiségeken kívül egy külön lakrész is található, melynek helyiségei: konyha,- étkező, kamra, szoba, fürdőszoba és nappali szoba. A konyhabútor egyedi legyártású, beépített gépekkel: indukciós főzőlap, villanysütő, páraelszívó. A képen, az önálló lakrész konyha,- étkezője látható.

elado-ingatlan-balaton  elado-ingatlan-balaton

A képek, a terasz kapcsolatos nappali szobában készültek. A kétszárnyú ajtón lévő fém redőny, motoros kivitelű.

elado-ingatlan-balaton

Ebben a hálószobában falfűtés került kiépítésre. A képen, a szoba látható.

elado-ingatlan-balaton

A képen, a fürdőszoba (kád,- mosdó,- WC,- zuhanyozó) látszik, sarokban a mosógéppel.

elado-ingatlan-balaton

A déli tájolású házat, a kelő naptól a nyugvó napig,  sok napsütés éri

Az emberi életkor meghosszabbodásának következménye, hogy az otthonok kialakításakor egyazon időszakban ma nemcsak a szülők és gyermekeik, hanem akár 3 generációval is számolnunk kell. A jelenleg ismertetett lakóház, a kialakításánál fogva, alkalmas több generáció együttes lakhatására.

A különböző korú és összetételű családok a lakrészeket mindig a szükségleteiknek megfelelően tudják használni. A fiatalok mindig fent, az idősebb generáció pedig lent lakik. A kép, a földszinti alaprajzot ábrázolja.

elado-ingatlan-balaton

A tetőtéri ferde és vízszintes mennyezetek, 20 cm extra hőszigetelést kaptak

A kb. 111 m2 nettó hasznos alapterületű külön-bejáratú tetőtér helyiségei: 4 hálószoba, közlekedő, 1 fürdőszoba (sarokkád,- zuhanyozó,- kétállásos mosdó,- WC,- infraszauna), 4 gardrób, fedett erkély. A képen, az egyik tetőtéri szoba látható.

elado-ingatlan-balaton

A képen, a tetőtéri fürdőszoba (zuhanyozó,- kétállásos mosdó,- sarokkád,- WC,- infraszauna) látszik.

elado-ingatlan-balaton  elado-ingatlan-balaton

A képek, a zuhanyozót és az infra szaunát ábrázolják.

elado-ingatlan-balaton

A képen, egy másik tetőtéri hálószoba látható.

elado-ingatlan-balaton  elado-ingatlan-balaton

Az első képen a harmadik szoba látszik a gardróbbal. A szobából ki lehet lépni a franciaerkélyre. A második képen egy tetőtéri Velux ablak látszik az árnyékolókkal. A tetőtéri ablakokon szúnyoghálók és kétszeres árnyékolás van: külső hővédő roló és belső fényzáró harmonikaroló. A rolók segítségével egész nap kellemes fényviszonyokat biztosíthatunk a helyiségben, és a nap során bármikor teljesen be lehet sötétíteni, kirekesztve a meleget.

elado-ingatlan-balaton

A kép, a kb. 111 m2 nettó hasznos alapterületű tetőtéri alaprajzot ábrázolja, mely a második lakrész funkcióját is betölti.

elado-ingatlan-balaton

A képen, a lakóház gépészetének egy része látható.

Gépészeti adatok:

Az ingatlan összközműves, be van vezetve a vezetékes ivóvíz, villany földkábelen (220 Volt háztartási és 380 Volt ipari áram, 3 x 16 Amper áramerősséggel), vezetékes földgáz és szennyvízcsatorna. A fűtés három energiahordozóra van kialakítva: napkollektor, fatüzeléses vízteres kandalló és Junkers típusú kondenzációs gázkazán.

A fűtés részben padlófűtés, részben falfűtés. Fürdőszobákban törülközőszárítós radiátorok vannak.

A vízvezetékrendszerre központilag vízlágyító berendezés van telepítve, ezáltal lágy vizet használhatnak mosakodáshoz, meg tudják óvni berendezéseket a vízkő ellen és kíméli a pénztárcát.

Mindig van használati melegvíz. A melegvizes keringtető szivattyú miatt - a nagy távolságok ellenére – azonnali melegvíz jön a csapokból, ami nagymértékben növeli a komfortérzést, illetve sok vizet lehet vele megspórolni.

A lakóház több helyiségében van építve a hővisszanyerős szellőztető rendszer. Ennek lényege, hogy a bizonyos helyiségekben mindig friss, oxigéndús levegő van, a rendszer nyáron hűti a belső levegőt, télen pedig fűti. Ez a rendszer hosszú évekre pozitívan befolyásolja az itt lakók életminőségét. 

Híradástechnika és gyengeáram: minden szobában ki van építve a TV-vételi lehetőség (parabola és kábel TV). A házat riasztó rendszer védi.

elado-ingatlan-balaton

A képen, a Junkers típusú kondenzációs gázkazán és a szigetelt vezetékrendszer látszik.

 

Műszaki adatok:

Alapozás: beton sávalap

Lábazati és pincefal: pincefalazó betonelemek

Külső és belső fő- és válaszfalak: Porotherm falrendszer

Födém: Méretezett monolit vasbeton födém, a tetőteret lezáró födém részben monolit vasbeton födém, részben fafödém

Áthidalók: Porotherm előfeszített vb. áthidalók

Koszorúk: vasbeton koszorú

Tetőszerkezet: Fa tető

Tetőfedés: hódfarkú kettősfedés, Bramac hódfarkú betoncserépből

Szigetelés: minden födém és padló lépésálló EPS hőszigetelés készült, a külső falakra tervezett 8 cm pótlólagos hőszigetelés helyett 12 cm hőszigetelés készült, tetőtéri vízszintes és ferde födémeken 20 cm kőzetgyapot hőszigetelés

Vízszigetelés: a földszinti padlóban teljes alapterületen bitumenes lemezszigetelés

Kémények: gyári Schiedel kémények

Tetőablakok: Velux tetőablakok

Bádogos szerkezetek: szürke alumínium VM-zinc

Külső nyílászárók: hőszigetelt üvegezésű műanyag szerkezetek

Belső ajtók: részben tölgyfa, részben műanyag

Épület körüli járda: 1 méter széles térburkolat

A kevés rezsivel fenntartható generációs lakóház irányára 162 millió Forint. Amennyiben az Ön és családja igényeinek megfelelő a fent ismertetett lakóház, legyen szíves jöjjön el, tekintse meg. A megtekintési időpont egyeztetéséhez legyen szíves felhívni Lőkös Gáborné Erikát a 06-30-218-0000 telefonszámon.