Telkek, földterületek

Kód: eladó-telek-Balaton-230 (ingatlanképek nagyítása A képekre kattintva, azok kinagyíthatók! )

Siófok térségében, új ház építésére alkalmas telek eladó

(Olyan házat építhet magának ide, melyben lakva is jól fogja érezni magát.)
 

elado-ingatlan-balaton

Balatontól kb. 5 kilométerre lévő háttértelepülésen, az úgynevezett másodlagos nyaralóövezetben, 2472 m2 térmértékű építési telek eladó. A telek Balaton közelsége miatt több funkciót is betölthet, lehet lakóhelyként, vagy nyaralóként használni.

Minden ember lakott már valahol, ahol kellemes, vagy kellemetlen élményeket szerzett a lakhatása során. Itt a lehetőség arra, hogy minden hibát kiküszöböljön, ami eddig problémaként jelentkezett. Alapoktól új házat építhet, mely minden olyan helyiséggel és kényelmi funkcióval rendelkezhet, amire Önnek szüksége van.

Korábban is állt itt egy parasztház, mely lebontásra került, ennek a helyére épülhet a ház. A közművek közül be van vezetve a vezetékes földgáz, a vezetékes ivóvíz és a szennyvízcsatorna. Villany beköthető.

Rendezési Terv szerinti övezeti besorolása falusias lakóövezet, mely szerint lakóházzal 25 % beépíthetőséggel, 4,5 méter építménymagassággal lehet beépíteni, oldalhatáron álló módon. A képen az a hely látható, ahova az új ház épülhet.

elado-ingatlan-balaton

A telek utcával ellentétes oldalon kiszélesedik és egy nagyobb terület található itt, melyet bármilyen szabadidős tevékenységre tud használni, körbe kerítheti, beparkosíthatja, kerti építményekkel berendezheti stb. A képen a telek hátsó része látszik.

elado-ingatlan-balaton

A telek legvége egy erőteljes lejtésű szintkülönbséggel végződik, mely tele van akácfával. A kép a telket ábrázolja előtérben az akácfákkal, háttérben a dombokkal. 

 

elado-ingatlan-balaton

Az építés helyén a telek 15 méter széles. Az építési előírások oldalhatáron állóan engedik beépíteni, ami azt jelenti, hogy az épület egyik hosszanti főfalát az oldalhatárra kell helyezni.

A képen látható lakóházterv már a Nemzeti Minta Terv Katalógusából származik. Ennek a lakóháznak az alaprajzi elrendezése pont olyan, amely ebbe a környezetbe beleillik, és nem vitatja azt, hogy beleillik-e az utcaképbe vagy sem. 

A Nemzeti Minta Terv Katalógus több olyan kész tervet tartalmaz, mely beleillik Balatonendréd település arculatát védendő utcaképbe.

Az új ház építéséhez segítséget ad az, hogy az építkezéshez nem kell 300 m2-ig engedélyezési terv, csak kiviteli terv, illetve bejelentési kötelezettség, de figyelembe kell venni a településkép védelme érdekében létrehozott rendeletet.

A településképi szempontoknak eleget téve alkotta meg a Nemzeti Minta Terv Katalógust a szakma. Ezekből a tervekből több alternatíva is ide kívánkozik. Ezek a típustervek olyanok, hogy mindent tartalmaznak (engedélyterv, kiviteli terv, épületgépészet, villamos terv), meg van oldva minden.

elado-ingatlan-balaton

Itt van egy másik lakóházterv, mint alternatíva. Ez már hasonlít a tornácos parasztházra. A telek hossztengelye észak-kelet, dél-nyugati irányú, ez megegyezik az építendő ház hossztengelyével, ennél fogva a kelő naptól a nyugvó nap sütni fogja a lakóház dél-keleti tetősíkját, amikor is erre a tetősíkra felszerelt napkollektorokkal/napelemekkel megújuló energiát tud hasznosítani/használni, ami a XXI. században nem elhanyagolható körülmény.

A településen érződik a Balaton közelsége, az itt lakók közül többen innen járnak dolgozni a balatoni szállodákba, üdülőkbe és a közeli Siófokra. Jó az autóbusz közlekedés. A településen van óvoda, általános iskola, orvosi rendelő, posta és önkormányzat.

A nyugalomért és a Balaton közelsége miatt kedvelt település Balatonendréd. Több budapesti családnak van a faluban háza, amit nyaralásra használnak, de szép számmal vannak német állampolgárságú lakók is. 

Az új ház építésére alkalmas, Balaton közeli építési telek irányára 11,2 millió Forint. A megtekintési időpont egyeztetéséhez legyen szíves felhívni a hirdetőt, Lőkös Gáborné Erikát a 06-30-218-0000 telefonszámon!