Telkek, földterületek

Kód: eladó-föld-Balaton-202 (ingatlanképek nagyítása A képekre kattintva, azok kinagyíthatók! )

Balaton déli partján, panorámás erdő eladó

(Saját erdőjéből gyönyörködhet a Balaton látványában és figyelheti a fészkelő madarak, vadon élő állatok életmódját.)
 

elado-ingatlan-balaton

Balaton déli partján, panorámás környezetben 1,7 hektár erdő eladó. A terület a Natura 2000 (kiemelt jelentőségű természet-megőrzési terület) hálózat felügyelete alá tartozik.

Ez egy olyan összefüggő európai ökológiai hálózat, amely a közösségi jelentőségű természetes élőhely-típusok, vadon élő állat- és növényfajok védelmén keresztül biztosítja a biológiai sokféleség megóvását és hozzájárul kedvező természetvédelmi helyzetük fenntartásához, illetve helyreállításához. 

Építkezni nem lehet, de fából ácsolt szerkezetű kilátó (magasles, leskunyhó) elhelyezhető, ahonnan gyönyörködhet a Balaton látványában, tanulmányozhatja a fészkelő madarak,- őzek,- szarvasok,- vaddisznók nappali és éjszakai életmódját. Az erdő különböző pontjairól, panorámás kilátás van a Balatonra.

elado-ingatlan-balaton

A képen az erdőhöz vezető földút látható. 

elado-ingatlan-balaton  elado-ingatlan-balaton

Az utat különböző cserjék, galagonya,- kökény,- csipkebogyó,- iszalag,- stb. bokrok szegélyezik. 

elado-ingatlan-balaton

Az élővilág zavarása nélkül, rendszámos lakóautóval, időszakosan tarózkodhat a saját erdőjében. A kép az erdő szélét ábrázolja.

elado-ingatlan-balaton  elado-ingatlan-balaton  elado-ingatlan-balaton

Az erdőben akác, kőris és juharfák vannak. Az erdő haszna a fa. A fák kitermelésének szigorú szabályai vannak. Megfelelő engedélyek alapján az aljnövényzetet lehet ritkítani és a fákat gyéríteni. Az erdő tele van az itt fészkelő madarakkal, vadon élő állatokkal. A képek az erdőben készültek.

elado-ingatlan-balaton

A normál erdőművelés, aljnövényzet irtása és bizonyos fák ritkításán kívül az erdővel semmit nem lehet kezdeni, úgy kell hagyni, ahogy van. A képen, az erdő szélén, egy magasles látható.

A balatoni panorámás erdő irányára: 4,5 millió Forint. Konkrét adásvétel esetén, törvényben meghatározott közösségnek elővételi joga van és a szerződést 60 napra ki kell függeszteni közszemlére. Minden további információért legyen szíves felhívni Lőkös Gáborné Erikát a 06-30-218-0000 telefonszámon!