Referencia ingatlan

Kód: ingatlan-referencia-305 (ingatlanképek nagyítása A képekre kattintva, azok kinagyíthatók! )

Eklektikus lakóház, klasszicista villával eladó

Figyelem!

Az alábbi villa eladása már nem aktuális, csupán referencia munkaként értékelendő!

(Exkluzív környezetben, 49118 m2 térmértékű gyönyörű birtok, 904 m2 össz-szint alapterületű épületállománnyal eladó.)
 

Elado-villa 

Pest-megyében, Budapesttől kb. 35 kilométerre, 49118 m2 térmértékű, teljesen bekerített telken eladó a képen látható lakóház, udvar, vendégház és üdülőépület. A felvezető út az épületek előtt kavicslapokkal burkolt térben végződik.

Jobbra a lakóház eklektikus stílusú, háromszintes, magas tetős épülete, balra a klasszicista stílusú vendégház és üdülőépület emelkedik. Az épületek mögött, nyugati irányban a 45 m2 felületű úszómedence és a hozzá tartozó gépház foglal helyet.

Elado-villa 

Az ingatlan főbejáratát szilárd burkolatú úton közelíthetjük meg. Telken belül, a 3,3 m széles gépkocsi feljáró betonút, enyhe „S” alakban, 180 m hosszúságban kanyarog az udvaron át, az épületek elé. Az út, szegéllyel, diófákkal, jobb oldalon, szárazon rakott kőtámfalakkal és fedett csapadékvíznyelő folyókával van ellátva.

Az út két oldala parkosított, füves terület. Este vagy éjszaka az utat szegélyező parklámpa-sor biztosítja az út világítását. Az épületállományból az utca felől semmi nem látható, a kíváncsiskodók szeme elől az élettér rejtve van.

Elado-villa  Elado-villa 

A térség csendes nyugodt, az oxigén-dús, tiszta erdei levegőjének köszönhetően ma, az egyik legnépszerűbb Pest közeli üdülőhelynek számít. Ezt a tényt mi sem bizonyítja jobban más, mint az, hogy már a XIX század elején is idejártak üdülni a Magyar arisztokraták. A ház is kb. ekkor épült. Az erdei úton továbbhaladva, lassan megérkezünk a házakhoz.

Elado-villa 

A nagy telek, a nagy ház a sok helyiséggel, a vendégház és üdülőépület, jó lehetőséget biztosít az egyéni célokon kívül speciális igények kielégítésére. Mivel erdőben van, nem könnyű belátni a területre és a házakhoz, az ingatlan, olyan exkluzív tevékenységekre is alkalmas, amikor kifejezetten fontos, hogy az itt tartózkodók inkognitója megmaradjon. Az ingatlan rekreációs központnak is alkalmas, azért mert a csend és nyugalom a különböző tréningek,- oktatások alatt az odafigyelést kifejezetten segíti.

A rekreáció a szabadidőben, a tevékeny pihenés érdekében végzett minden olyan kulturális, társas, játékos és mozgásos tevékenység, melyet a napi fő elfoglaltság által okozott fáradtság, feszültség feloldása, a testi-lelki teljesítőkészség és képesség helyreállítása, fokozása érdekében tesz az ember.

A majdnem 5 hektáros telek biztosítja a nyugodt, intim magánélet kötetlen szabadságát. Ezt a ma egyre divatosabbá váló elkülönülési szükségletet ismerte fel híres arisztokratánk, és választotta magának ezt a helyet, építette rá ezt a házat 200 évvel ezelőtt. A képen a lakóház és tőle balra a vendégház és üdülőépület látható.

Elado-villa 

A képen az udvar látható. Az ingatlanok általánosságban felújítandó állapotban vannak. A felújítást a tulajdonos megkezdte. Az ingatlan együttes felújítását követően (a külső eredeti forma és a stílusjegyek megtartásával), olyan ingatlan birtokába jut, ami eredetiségénél fogva a Magyar történelem és az egyetemes építészeti kultúra részévé válik. Ugyanakkor a jó szinten való felújítás alkalmassá teszi az épületeket, vendégek zártkörű és igényes kiszolgálására, amikor is ez, valahol megtérül. Ehhez minden feltétel adva van.

Elado-villa 

Adásvétel tárgyát képezi a 49118 m2 térmértékű ingatlan, a felújítandó teniszpályával, a kb. 45 m2 vízfelületű úszómedencével és gépházzal, a háromszintes, kb. 682 m2 össz-szint alapterületű lakóházzal és a kb. 222 m2 hasznos alapterületű vendégház és üdülőépülettel.

Elado-villa  Elado-villa 

A képeken  szintén az előbbi klasszicista stílusú vendégház és üdülőépület látszik oldalról és a kilátással a verandából.

Elado-villa 

A képen a lakóház külső homlokzatáról egy épületrészlet látszik.

Elado-villa 

A kép a lakóház oldalsó homlokzatának egy részletét ábrázolja.

Elado-villa  Elado-villa 

A képeken a klasszicista villaépület egyik földszinti szobája látható két különböző pozícióból. A kb. 222 m2 nettó alapterületű, földszintes, tetőtér beépítéses villaépület az alábbi helyiségeket foglalja magába: veranda, nagyszoba, játékszoba, mosókonyha, műhely, kazánház, gondnoki pihenőszoba az öltözővel,- zuhanyozóval,- mosdóval,- WC-vel, 4 db galériás vendégszoba (előtérrel,- fürdőszobával,- WC-vel).

Elado-villa 

A képen az ingatlan eredeti tulajdonosa látszik.

Elado-villa  Elado-villa 

A lakóház kb. 365 m2 nettó alapterületű földszintjén: recepció, 2 külön WC (férfi és női) csoport, reggeliző-szoba, konyha, raktár, borozó, borospince, lépcsőház helyiségek találhatók. A kb. 250 m2 nettó alapterületű emelet az alábbi helyiségeket, foglalja magába: társalgó, 2 közlekedő, 2 raktár, tornác, lépcsőház, 7 szoba (előtérrel,- fürdőszobával).  A szintek között, lépcsőházon keresztül történik a közlekedés. A képek az emeleti 28,5 m2 nettó alapterületű társalgóról készültek.

Elado-villa 

A képen szintén az emeleti 28,5 m2 alapterületű társalgó látszik a tornác kijárattal.

Elado-villa 

A kép a tornácot ábrázolja.

Elado-villa 

A képen a tornácból élvezhető kilátás látható. 

Elado-villa 

A képen az egyik emeleti vendégszoba látható.

Elado-villa  Elado-villa 

A képeken az egyik épületszárny látszik, a három irányba történő kilátást biztosító rizalittal, valamint a mögötte lévő rizalitos szobával.

Elado-villa 

A képen a lakóház tetőtéri folyosója látható. A kb. 68 m2 hasznos alapterületű tetőtérben: 3 szoba (mosdóval, WC-vel) és közlekedő helyiségek vannak.

Elado-villa  Elado-villa 

A földszint egy részében van kialakítva az oszlopos Cseh-süveg boltozattal fedett borozó (62 m2). A borozóból indul a hegy alá épített és a képen látható, 226 m2 alapterületű, dongaboltozatos pince és a belső pince. A belső, hűvös pince klímájára utal, hogy a fényképezőgép objektívére kicsapódott pára miatt a kép kissé homályos.

Elado-villa  Elado-villa 

Az erdővel határos csendes terület alakja szabálytalan, erősen torzult téglalapformára emlékeztet. Tájolása kelet-nyugati irányú. Felszíne változatos. Északi irányba eső részein, sok helyen felbukkan a barna erdőségi talaj alól, a hegyoldal mészkő alapja. A terep jellemzően nyugati irányból meredeken esik - több mint 40 métert - keleti irányba.

A telek határai: északi irányban földút és meredeken eső rézsű, nyugaton természetes erdőterület, délen vízmosás-árok magas partfallal, mely partfal fokozatosan lankásodik az ingatlan bejárata felé. Keleti irányban a vízmosás folytatódik. A területet gépfonatos kerítés határolja.

Elado-villa  Elado-villa 

Az erdős terület egyik oldalát patakmeder határolja. Az ingatlan nagy része erdős, szelíd és vadgesztenye, tölgy, fenyő, juhar, akácfa csoportok, és vegyes cserjék vadrózsa, mogyoró, stb. borítja. A növényzet karbantartásával erdei sétákra nyílik lehetőség. A második kép az aszfaltozott teniszpályáról készült, melyet magas kerítés vesz körül.