Házak, lakások

Keresünk-kínálunk Vevőink részére eladó vízparti házakat, eladó panorámás lakásokat, apartmanokat a Balaton északi, a Balaton déli, a Balaton keleti partján, a Balaton parti településeken

(A kiválasztott ajánlat megtekintéséhez, kattintson a képre!)

Eladó lakóházak, eladó lakások a Balatonnál

 
 Eladó lakások
 
Minden lakóépület, lakóház vagy lakás, valójában nem más, mint a természet egy kisebb-nagyobb darabjának leválasztása, falakkal,- födémmel,- tetővel történő körülhatárolása. A lakóház vagy lakás teljes háztartás vitelére szolgáló önálló rendeltetési egység. Életünk legalább egyharmadát ágyban, kb. felét házban,- lakásban töltjük. A lakás, a lakóház az a tér, ahol élünk,- megpihenünk,- feltöltődünk energiával és erőt nyerünk a másnapi munkához.
 
Eladó ház
 
A lakóházban,- lakásban éljük családi életünk óráit,- itt örülünk,- itt kesergünk,- itt osztjuk meg gondjainkat és örömünket a hozzátartozóinkkal. A lakásban,- házban töltjük a meghitt családi ünnepeket, és itt gyógyulunk meg betegségeinkből is.
 
A lakás vagy lakóház akkor igazán otthon, ha a család minden tagja (felnőttek és gyermekek) számára egyaránt megadja az egyéni zavartalan elvonulás,- a pihenés és a társas-élet otthoni formáinak,- a családi együttlétnek és a vendégeskedésnek a lehetőségeit.
 
Eladó házak a Balatonnál
 
Lakóház és lakóház, illetve lakás és lakás között hatalmas különbségek vannak. Van olyan lakóház vagy lakás, amelyben szívesen lakik az ember, amelyben jól érzi magát, és van olyan is ahol nem. A családi élet tere a lakás vagy lakóház, meghatározott nagyságú és felszereltségű helyiségek csoportja.
 
A jó családi lakóháznak, lakásnak a következőket kell tudnia. Először is nyújtson védelmet az időjárás viszontagságaival (hideg,- meleg,- csapadék,- szél,- villám,- árvíz,- stb.), az idegen emberekkel és az állatokkal szemben, másodszor, a ház vagy lakás legyen száraz,- levegős,- napfényes,- fűthető,- szellőztethető,- kellő megvilágítású és könnyen tisztántartható.
 
Eladó lakás
 
Az említett általános igények kielégítése nem képzelhető el a lakáshoz, családi lakóházhoz kapcsolódó műszaki követelmények kielégítése nélkül. Ilyen követelmények: kellő szerkezeti állékonyság,- a teherbírás,- a csapadékelvezetés,- a nedvesség elleni szigetelés,- a hőtároló valamint hő és hangszigetelési képesség és a lezárhatóság.
 
A lakóház vagy lakás, minden lakója részére adja meg az alvás-pihenés zavartalanságának feltételeit,- legyenek meg a tisztálkodás,- a rendben tartás és a tisztíthatóság kellő lehetőségei,- az ételfőzésnek, étkezésnek az adott körülmények között megkívánt feltételei.
 
Eladó családi lakóházak
 
A lakóház vagy lakás, megfelelő színvonalon adjon lehetőséget a pihenéshez,- a szórakozáshoz,- a vendégfogadáshoz,- a társasági élethez,- az otthoni munkához és elmélyedéshez,- a zavartalan magányt kívánó foglalkozáshoz és az elvonuláshoz.
 
A lakóház vagy lakás felszereltsége szempontjából: duplakomfortos lakás, összkomfortos lakás, komfortos lakás, félkomfortos lakás, és komfort nélküli lakás, ingatlan-nyilvántartási szempontból öröklakás, szolgálati lakás, mint a bérlakás egyik fajtája, szükséglakás ismeretes.
 
Eladó családi lakóház
 
Az önálló kertes családi lakóház a legkisebb kötöttséget, és a legnagyobb lakhatási szabadságot nyújtja. Nincs bezártság érzés és nincs stressz. A második legjobb lehetőség az önálló helyrajzi számon nyilvántartott láncház, átrium ház. Majd ezt követi az ikerház-rész, a szélső sorház, a közbülső sorház, majd azok a társasházi lakások, ahol minél kevesebb a közvetlen szomszéd, például a Penthouse lakás.