Balatonkenese összes eladó ingatlan

Település:

Balatonkenese

Kategória:
Ár:
Eladó balatonkenesei ingatlanok, eladó ingatlan Balatonkenesén, eladó ház, eladó lakás, eladó nyaraló, eladó üdülő, eladó telek Balatonkenesén, Balatonkenese környékén.
(A kiválasztott ajánlat megtekintéséhez, kattintson a képre!)

Nem találja amit keres?
Exkluzív ingatlan-ajánlataim (további közvetlen vízparti, víz-közeli ingatlanok) megtekintése személyes találkozás alkalmával lehetséges, egyeztetett helyen és időpontban. Az egyeztetéshez, legyen szíves, hívja fel Lőkös Gáborné Erikát, a 06-30-218-0000 telefonszámon!

Balatonkenese város, két önálló település, Balatonkenese és Balatonakarattya egyesülésével jött létre. Ma a település, közigazgatásilag egységes Balatonkenese város. Ettől függetlenül az itt élők megkülönböztetik a települést. Van Balatonkenese, Balatonakarattya része és van Balatonkenese. Balatonkenese és Balatonakarattya megközelíthető a 71 számú főközlekedési úton és vasúton. Több vasútállomása van: Balatonakarattya, Balatonkenese-üdülőtelep, és Balatonkenese. Balatonakarattya viszonylag fiatal település, az 1920-as években parcellázták. Balatonakarattya települést eredetileg 400 négyszögöles telkekre parcellázták, ez a nagyméretű telek ma egyfajta vonzerő. Azóta sok telket kettéosztottak, de parcelláztak Balatonakarattyán kisebb telkeket is. Ma már hatóságilag nem engedik meg a telkek szétaprózását. Balatonakarattyán úgy a telkeken, mint a közterületeken sok a gyümölcsfa. Balatonakarattya községet kettéosztja a kb. 80 m magas löszpart. Az ingatlanok vagy a vízparton, vagy a magas-parton helyezkednek el. Balatonakarattya három nagyobb strandja (Bercsényi, Lídó, Bezerédj) a vízparton található, illetve kialakulóban van egy negyedik strand is. A magas-partról gyönyörű kilátás nyílik a tóra. A Balatonakarattya kultúrtörténeti emléke az egykor 22 méter magas „Rákóczi fa”. Ma az emlékparkban már csak a maradványai láthatók. Balatonkenese a Balaton északkeleti csücskében fekszik. Mivel közel van Budapesthez a nagyobb üdülőket (MÁV, Honvéd) ide építették 1925-1928 között. Balatonkenese régi település, a XI században említik először. Balatonkenese 2009. július 1-én megkapta a városi rangot, ezt megelőzően nagyközségi rangja volt. Balatonkenese városnak, két strandja van, 2 jachtkikötője, hajóállomása. Balatonkenese kultúrtörténeti emlékei közül említésre méltó a „Tatárlikak”, és az egész országban csak itt élő Tátorján (Crambe tataria) növényritkaság. Balatonkenese magas-partján található a kilátó és az egykori költő Soós Lajos emlékműve. Balatonkenese, Balatonakarattya, üzletekkel, szolgáltatásokkal (orvos, gyógyszertár), programokkal jól ellátott város. Bővebb információt a www.balatonkenese.hu portálon kaphat.