Közvetlen Balaton part összes eladó ingatlan

Település:

Közvetlen Balaton part

Kategória:
Ár:
Eladó közvetlen Balaton-parti ingatlanok, eladó Balaton-parti ingatlan, eladó Balaton-parti ház, eladó Balaton-parti lakás, eladó Balaton-parti nyaraló, eladó Balaton-parti üdülő, eladó Balaton-parti telek, a Balaton északi, a Balaton déli partján.

Balaton-part

 
Balaton-part
 
A Balaton Közép-Európa legnagyobb tava, vízfelülete kb. 594 km2. A Balaton vízgyűjtő területe ennek kb. tízszerese: kb. 5180 km². A Balaton kb. 79 km hosszú, átlagos vízmélysége 3,0 m. A Balaton Tihany-révnél a legmélyebb: kb. 11 méter. A Balaton kerülete: kb. 197 km. A Balaton nyáron könnyen felmelegszik. Budapest és a Balaton kb. 87 km távolságra vannak egymástól.
 
Eladó Balaton-part
 
A Balaton legszélesebb pontja kb. 14 km. A Balaton a Dunántúl közepén terül el, északon a Balaton-felvidék, nyugaton és délen a Zalai,- és a Somogyi-dombság, keleten pedig a Mezőföld határolja. A Balaton viszonylag fiatal képződmény, kb. 15 ezer éves. A térségben száraz éghajlat volt, és valószínűleg az uralkodó szélirány mélyítette ki a Balaton medrét.
 
Balaton-parti
 
A Balaton vízmennyisége kb. 1800 millió m³, és 2,2 év alatt cserélődik ki. A Balaton fő táplálója a Zala folyó, de számos kisebb patak is folyik bele. A Balaton vízszintje nyaranta a párolgás miatt csökken, ősszel és télen a csapadék miatt pedig emelkedik. A Balaton vízszintjének szabályozása a siófoki zsiliprendszernél történik. Az uralkodó északnyugati szélnek megfelelően a Balaton fő áramlatai a felszínen az északi partról a déli part felé haladnak, míg a Balaton mélyén a víz az ellenkező irányba áramlik vissza.
 
Balaton-parton
 
A Balaton medencéi közötti vízszint-elmozdulások idején különösen erős áramlatok alakulnak ki a Tihanyi-félsziget által leszűkített mederrészben, ahol sebességük elérheti a 2 m/sec értéket is. A Balaton víztömegének hőmérséklete kiegyenlítő hatással van a környezetére. Nyáron hűvösebb, télen enyhébb a hőmérséklet a Balaton közelében.