Közvetlen Balaton part eladó nyaraló, üdülő

Település:

Közvetlen Balaton part

Kategória:
Ár:

Közvetlen Balaton parti eladó ingatlanok, eladó ház, lakás, nyaraló, üdülő, apartman, telek, eladó vízparti és panorámás ingatlanok közvetlen a Balaton partján, közvetlen a Balaton part környékén

A Balaton hazánk nyugati részén, a Dunántúl közepén fekszik. A Balaton, területét illetően Közép-Európa legnagyobb tava. Földtörténeti keletkezését tekintve viszonylag "fiatal" képződmény, kora 18-22 ezer évre becsülhető.
 
A Balaton felülete kereken 600 km2, hossza 78 km, átlagos szélessége 7,7 km. A Balaton víztömege mintegy 2 milliárd m3, átlagos mélysége 3,3 m. A Balaton és környéke páratlan természeti kincs, hazánk legkiegyensúlyozottabb éghajlatú és időjárású területén fekszik. A napsütéses órák száma évente a 2000 órát is meghaladja. A Bakony és az Alpok közelségének köszönhetően az ország legtisztább levegőjű területe.

 

A Balaton vize selymes, lágy, oxigénben dús, Ca, Mg hidrokarbonátos. A víz hőmérséklete sekély mélysége folytán gyorsan követi a levegő hőmérsékletét, ami július hónapban a legmagasabb. Nyaranta nem ritka a 23-25 °C vízhőmérséklet. Partvonalának hossza - beleértve a kikötőket és a mólókat - kereken 235 km.

 

A Balaton vízgyűjtő területe 5775 km2. Fő tápláló vízfolyása a nyugati oldalon beömlő Zala, melynek vízgyűjtő területe a teljes vízgyűjtő terület 45%-a. A Balaton vízfeleslegének levezetése a siófoki zsilipen, a Sió-csatornán keresztül, történik. A Balaton általában minden évben befagy, az átlagos jégvastagság 20-25 cm, de előfordult már 70 cm-es jégvastagság is (1928-29 telén).