Zamárdi összes eladó ingatlan

Település:

Zamárdi

Kategória:
Ár:

Zamárdi ingatlanok, eladó ingatlan, házak, lakás, nyaraló, üdülő, apartman, telek, eladó vízparti és panorámás ingatlanok Zamárdiban, Zamárdi-felsőn

Eladó zamárdi ingatlanok, eladó ingatlan Zamárdi-felsőn


Zamárdi eladó házak, lakások, nyaralók, üdülők, telkek, ingatlanok
 
Zamárdi a Balaton déli partjának könnyen megközelíthető üdülőhelye. Zamárdi 4515 hektáron fekszik. Zamárdi megközelíthető a 7-es főközlekedési úton, az M7-es autópályán, valamint vasúton. Zamárdinak két vasúti megálló helye van, Zamárdi és Zamárdi-felső. Zamárdi és Zamárdi-felső ma közigazgatásilag egységes Zamárdi települést alkot.
 
Zamárdi lakosainak száma: 2422 fő. Zamárdi, Balatonnal határos kb. 10 km-es partszakaszán több ingyenesen használható, kisebb-nagyobb strand található, legjelentősebb, a 3 km hosszú „Zamárdi nagy-strand". Itt található a csónakok, vitorlások fogadására alkalmas kikötő is. A strandolás, Zamárdi város egész területén ingyenes.

 

Zamárdiban, ingatlan, ház, lakás, nyaraló, üdülő eladó
 
Zamárdi városban, a balatoni strandolás kellemes. Zamárdi a Balaton napsütéses területei közé tartozik. Zamárdi strandjai a sekély lassan mélyülő vize miatt gyerekek és az úszni nem tudók számára előnyös. A „Zamárdi nagy-strand” ad helyet egyes rendezvényeknek, így a Balaton Sound Fesztiválnak is.
 
A Zamárdi városban tervezett fejlesztések (szálloda, Balaton Park, kikötő) még több lehetőséget nyújtanak majd az idelátogatók számára. Zamárdi 1927-ben nagyközség, 2008. július 1-től városi címet kapott. Zamárdi régi település, legkorábban 1082-ben említik. Zamárdi területén a csiszolt kőkorszaktól kezdve a réz-, a bronz-, a vaskor népeinek, majd a keltáknak, a rómaiaknak nyomait is fellelték.

 

Eladó ingatlanok, házak, lakások, nyaralók, üdülők, telkek Zamárdiban eladók
 
Zamárdiban a fürdőélet az 1910-es években kezdődött el. A lakosság fő megélhetési forrása a föld és szőlőművelés, az állattenyésztés és a halászat. Az 1960-as évektől kezdődött Zamárdi idegenforgalmi korszaka. A parcellázás és az átgondolt fásítás után megjelentek az első nyaralóépületek. Zamárdiban jó a közbiztonság, este és éjszaka is nyugodtan lehet sétálni. A sétálók a padokra ülve gyönyörködhetnek a balatoni naplementében, az "aranyhíd", a csodálatos tihanyi félsziget látványában.
 
Az egészségügyi és orvosi ellátás is jó. Zamárdi saját sürgősségi ellátással, ügyelettel áll a nyaralók rendelkezésére. A város köztisztasága megoldott és jó. A vízparton 10 méterenként hulladékgyűjtők vannak elhelyezve. Zamárdi városról, szolgáltatásokról, látnivalókról és a programokról bővebben, a www.zamardi.hu Internetes portálon tájékozódhat. Az alábbiakban tekintsen meg két rövidfilmet Zamárdiról, Zamárdi-felsőről!