Referencia ingatlan

Kód: ref_231 (ingatlanképek nagyítása A képekre kattintva, azok kinagyíthatók! )

Jó levegő, olcsó megélhetés

Figyelem!
Az alábbi családi ház eladása már nem aktuális, csupán referencia munkaként értékelendő!
 
(A fiatal, gyakorlatilag új, mesterek által épített takaros lakóház, családi okok miatt, áron alul eladó!)
 

Elado-csaladi haz-bakony 

A Bakony erdei között, gyönyörű környezetben lévő településen, 521 m2-es parkosított telken eladó egy 2005-ben épült családi lakóház. Az aszfaltos útról megközelíthető lakóház beépített utcasoron helyezkedik el.

A lakóház szerkezetei: betonalap, főfalak 30 cm POROTHERM tégla, vasbeton födém, fa tetőszerkezeten TONDACH cserép. A pótlólagos hővédelem érdekében a külső falakra 8 cm DRYVIT hőszigetelés készült. Külső homlokzati nyílászárók osztrák SÜCHO típusú hőszigetelt üvegezésű műanyag nyílászárók. A képen a lakóház látható.

Elado-csaladi haz-bakony

A környék szinte teljes egészében természetvédelmi terület, védett növények, állatok, természeti ritkaságokkal. A bővizű források vize kristálytiszta, a friss hegyi levegő oxigéndús. Környezeti ártalmak nincsenek! Az itt élő emberek barátságosak, vendégszeretőek, a település közössége összekovácsolódott. 

A mai rohanó világban ez egy megnyugvást jelentő, békés hely. Kikapcsolódásra, a szabadság eltöltésére különböző szálláshelyek várják a pihenni vágyókat, kirándulókat: panzió, fogadó, vendégház, turistaszálló, vadászház. A faluban van Önkormányzat, Faluház, könyvtár, orvosi rendelő, gyógyszertár, óvoda, általános iskola és élelmiszerboltok. A képen a lakóházat befogadó közeg és a környezete látszik.

Elado-csaladi haz-bakony

A családi lakóházba a 2,86 m2-es tornácon keresztül lehet bemenni. A 77,81 m2 nettó alapterületű földszint helyiségei: előtér, nappali-, konyha-, étkező, közlekedő, kettő hálószoba, fürdőszoba és külön helyiségben WC. A főépülettől különálló építményként került megépítésre a kazánház és a fatároló. A kép a lakóház földszinti alaprajzát ábrázolja.

Elado-csaladi haz-bakony  Elado-csaladi haz-bakony

Érdemes megfigyelni a családi lakóház tájolását, a kelő naptól a nyugvó napig mindig besüt valamelyik ablakon a nap. A nappali-, konyha-, étkező egy térben található. A belső terek kialakítása modern, fiatalos, az alkalmazott színek egyedivé teszik a lakásbelső hangulatát.

A nappali szobában beépítésre került a 14 kW teljesítményű francia kandalló, amely szükség esetén befűti az egész házat. A felszálló meleg a galérián keresztül jut a tetőtérbe. Ebben a családi házban a fűtés az alábbi módon van megoldva. Amikor még nem kell intenzíven fűteni akkor a Francia kandalló időszakos begyújtásával fűtenek.

Amikor megjönnek a komolyabb hidegek akkor a kazánházban lévő vegyes tüzelésű kazán biztosítja a fűtést. A kazánházban a vegyes tüzelésű kazán mellé, ki van építve egy 3 x 3 kW teljesítményű elektromos (Laing típusú) kazán is, ami a vegyes tüzeléssel felváltva üzemeltethető. Gyakorlatilag két energiahordozó (fa és villany) biztosítja a meleget. A képek a nappali szobában készültek.

Elado-csaladi haz-bakony

Az étkező részből lehet felmenni a galériás kialakítású tetőtéri társalgóba. Az étkezőből közvetlen kijárat van a kertbe. A képen az étkező látható.

Elado-csaladi haz-bakony  Elado-csaladi haz-bakony

A konyhabútorba beépítésre került a Bosch mosogatógép, a palackos gázról üzemelő Bosch gáztűzhely és egy hűtőszekrény. A főzés során keletkező gőzök eltávolításáról páraelszívó gondoskodik. A képeken az étkező és a beépített konyha látszik.

Elado-csaladi haz-bakony

Szobák padlóburkolatai laminált parketta, a többi helyiség jó minőségű mázas kerámia lappal burkolt. A kép a földszinti szobát ábrázolja.

Elado-csaladi haz-bakony  Elado-csaladi haz-bakony

Közművek közül be van vezetve a vezetékes ivóvíz, villany (220 volt háztartási és 380 Volt ipari áram is 3 x 16 Amper áramerősséggel) és a szennyvízcsatorna, vezetékes telefon, Kábel TV és internet. A családi házban kiépítésre került a padlófűtéses központi fűtés.

A községben vezetékes gáz nincs, de ez nem is baj, mert a gáz drága. A fában gazdag a faluban, a családok fával fűtenek, ezáltal jóval kevesebbe kerül a fűtés, mint annak, aki gázzal fűt. Ha valaki mégis a gázfűtéshez ragaszkodna, lehetősége van tartályos gáz elhelyezésére. A képeken a földszinti fürdőszoba (sarokkád, mosdó, WC) és a külön helyiségben lévő WC-kézmosó láthatók.

 Elado-csaladi haz-bakony

A képen a földszinti gyermekszoba látszik.

Elado-csaladi haz-bakony

A kb. 45 m2 alapterületű tetőtér helyiségei: társalgó franciaerkéllyel, gyermekszoba, szülői hálószoba erkéllyel és fürdőszoba. Az erkély 9 m2 nagyságú. A kép a családi lakóház tetőterének alaprajzát ábrázolja.

Elado-csaladi haz-bakony  Elado-csaladi haz-bakony

A képeken a tetőtéri társalgó látszik két irányból nézve.

Elado-csaladi haz-bakony  Elado-csaladi haz-bakony

A kép a tetőtéri gyermekszobában készült, kitekintve a lankás domboldallal.

Elado-csaladi haz-bakony

A kép a tetőtéri szülői hálószobát ábrázolja az erkéllyel.

Elado-csaladi haz-bakony

A képen a tetőtéri fürdőszoba (kád, mosdó, WC) látható.