Referencia ingatlan

Kód: ingatlan-referencia-Balaton-131 (ingatlanképek nagyítása A képekre kattintva, azok kinagyíthatók! )

Balatoni Riviéra

Figyelem! 

Az alábbi nyaraló eladása már nem aktuális, csupán referencia munkaként értékelendő!
 
(Közvetlen vízparti családi lakóház, gyönyörű parkosított kerttel eladó.)

Elado-kozvetlen-balatoni-vízparti-nyaralo 
 

Balaton déli partján, közvetlen vízparti ingatlan, 1021 m2 gyönyörű telekkel, két egységes, fűthető, földszintes családi házzal az Olasz tengerparti építészetre jellemző napos teraszokkal eladó. A bekerített telek kb. 20 méter szélességben kiépített partvédőművel csatlakozik a Balaton vizéhez.

Az ingatlan előtt védett nádas található, ezért feltöltés vagy sétány kialakítása a telek előtt, nem lehetséges. A védett nádas az ingatlan tulajdonosát fürdés, horgászás, szörfözés, csónak, vagy enyhe merülésű vitorláshajó tartásában nem korlátozza.

Az épület Olaszországból hozott ötlet alapján került megépítésre a ’60-as évek elején.  Ahogy a fotón is látható, a kedves épület teljesen belesimul a környezetébe. Az épület enyhe hajlású féltetős fedésével és nagy teraszaival magán viseli a déli, mediterrán építészet stílusjegyeit.

Az épületet zömmel természetes anyagok (kő, tégla, fa) felhasználásával, kiváló építőmester építette meg. Az ingatlan korának megfelelő, karbantartott állapotban van, ha valami elromlott, azt a tulajdonos mindig megcsináltatta. A képen a lakóház látható.

Elado-kozvetlen-balatoni-vízparti-nyaralo

A lakóház két külön-bejáratú, de összenyitható apartmanból áll. A kb. 57,3 m2 alapterületű apartmanban: előtér, főzőfülke, kamra, fürdőszoba, szoba és nappali szoba került kialakításra. A nappali szobához kapcsolódik a 18,1 m2-es árnyékolható terasz.

Elado-kozvetlen-balatoni-vízparti-nyaralo

A kb. 22,5 m2 alapterületű apartmanban: szoba, főzőfülke és fürdőszoba található. A szobához csatlakozik a 14,9 m2-es szintén árnyékolható terasz. Az apartmanokat lehet külön-külön is használni, de egybenyitva nagyobb létszámú család részére is megfelelő. Az épület hátsó részén kis tároló található. Az épület bővíthető, a terület 20 % mértékig beépíthető. A képen a lakóház mérethelyes alaprajzi beosztása látszik.

Elado-kozvetlen-balatoni-vízparti-nyaralo 

Az árnyékolható kényelmes teraszok a nap minden szakában jól használhatók, itt lehet reggelizni, a déli hőségben, árnyékban, szellős helyen lehet ebédelni és a vacsorát lámpafénynél lehet elkölteni. A kép a nagyobbik lakrész teraszát ábrázolja.

Elado-kozvetlen-balatoni-vízparti-nyaralo  Elado-kozvetlen-balatoni-vízparti-nyaralo

A képek közül az elsőn a nagyobbik lakrész nappali szobája látható a kandallóval, míg a másik képen ugyanennek a lakrésznek a főzőfülkéje látszik.

Elado-kozvetlen-balatoni-vízparti-nyaralo

A kép, a kisebbik lakrész szobáját ábrázolja.

Elado-kozvetlen-balatoni-vízparti-nyaralo 

A családi lakóházba minden közmű be van vezetve: a vezetékes ivóvíz, a villany, a szennyvízcsatorna és a vezetékes földgáz. A helyiségek gázkonvektoros fűtésűek. Az apartmanok melegvíz ellátását gáz-, illetve villanybojler biztosítja. A képen a kisebbik lakrész fürdőszobája látható.

Elado-kozvetlen-balatoni-vízparti-nyaralo

A kép a kertben készült.

Elado-kozvetlen-balatoni-vízparti-nyaralo  Elado-kozvetlen-balatoni-vízparti-nyaralo

A füves telken különböző nagyméretű nemes fenyők és díszcserjék találhatók. Az ingatlanon a növényzet is érték. Az értéket a fák kora adja, mivel legalább 30 év kell ahhoz, hogy a fák ilyen nagyra megnőjenek, és itt ezt már, hogy a csemetéből fa legyen, nem kell megvárni.

A telek árnyékos részén került kialakításra a tűzrakóhely, mellette a világítással rendelkező grillező hely. A kerítések mentén is növények vannak ültetve, ezáltal a kert védett az esetleges kíváncsiskodó tekintetek elől.