Referencia ingatlan

Kód: ingatlan-referencia-307 (ingatlanképek nagyítása A képekre kattintva, azok kinagyíthatók! )

Ló barátoknak

Figyelem!

Az alábbi ingatlan eladása már nem aktuális, csupán referencia munkaként értékelendő!
 
(Lóhátról vadászgathat a Bakonyban, a 426444 m2-es saját birtokán.)
 

Elado-csaladi-haz-Bakony 

A Bakony hegységben, lovas szemmel „ló-barát” környezetben, komfortos, kétszintes családi lakóház, lótartásra-lovaglásra kiválóan alkalmas 426444 m2-es földterülettel eladó!

Elado-csaladi-haz-Bakony 

A kb. 30,3 m x 8,35 m befoglaló méretű, 1996 évben épült lakóház, az alábbi helyiségeket foglalja magába. A földszinten: boltíves tornác, előszoba, 2 közlekedő, 3 szoba, konyha, 1 fürdőszoba (kád, mosdó, WC), 1 fürdőszoba (zuhanyozó, mosdó, WC), 2 WC, kamra, 2 lépcsőház, kazánház, terasz helyiségek találhatók. A képen a földszinti lakószoba egy részlete látható.

Elado-csaladi-haz-Bakony 

Az udvarban zárt parkoló, tűzrakó hely van. Az ingatlan elsősorban a lótartóknak ideális, akik szeretik az állatokat, a lovaglás az életük szerves része, felelősségük a ló fennmaradása és a lovaglás népszerűsítése.

Elado-csaladi-haz-Bakony 

A ház téglából épült, betonalapokon nyugszik, nyílászárói hőszigetelt nyílászárók, födémje vasbetonból, tetőszerkezete fából készült, fedése cserépfedés.

Elado-csaladi-haz-Bakony

A vendég részben összesen 5 db kétágyas szoba van, ebből 3 kényelmesen pót-ágyazható, így 10-13 vendéget képes fogadni. A szobák fürdőszobásak, vagy zuhanyozóval és WC-el rendelkeznek, régi parasztbútorokkal vannak berendezve.

Elado-csaladi-haz-Bakony  Elado-csaladi-haz-Bakony 

A vendégház saját konyhával rendelkezik, mely csak a vendégek részére biztosit házias étkezési lehetőséget, előzetes egyeztetés alapján. A közös nappaliban lehetőség nyílik az étkezésre. A képeken a kb. 80 m2 alapterületű nappali látható. Tavasszal, ősszel, amikor kissé hűvösre fordul az idő, de még nem kell indítani a központi fűtést, a kandallóval is ki lehet fűteni a nappalit.

Elado-csaladi-haz-Bakony 

A kép a földszinti hálószobát ábrázolja. A családi lakóház fűtése: radiátoros központi fűtés, melyet vegyes-tüzelésű kazán biztosít. Gáz van az utcában, szükség esetén a fűtés korszerűsíthető.

Elado-csaladi-haz-Bakony 

A tetőtérben: 4 vendégszoba, hozzá 4 fürdőszoba (zuhanyozó, mosdó, WC), 2 közlekedő, terasz, 2 lépcsőház, előtér, fürdőszoba, 2 hálószoba helyiségek vannak. A tetőtéri vendégszobák jól kihasználhatók, ha nagy a család, vagy ha barátok, ismerősök jönnek vendégségbe. A képen az egyik tetőtéri vendégszoba látható az alulbordás fafödémmel.

Elado-csaladi-haz-Bakony 

A vendégszobák mindegyikéhez tartozik fürdőszoba. A fürdőszobákban van hidegvíz-melegvíz és fűtés is. Közművek közül a vezetékes ivóvíz, a villany, telefon van bevezetve, a gáz bevezethető, a keletkező szennyvizek tárolására szennyvíztároló szolgál.

Elado-csaladi-haz-Bakony  Elado-csaladi-haz-Bakony 

A telek hátsóudvarában épült meg a lótartásra alkalmas 5,4 m x 26,4 m befoglaló méretű lóistálló.

Elado-csaladi-haz-Bakony

Mire is jutott volna az emberiség, ló nélkül?

Elado-csaladi-haz-Bakony 

A 126 m2 nettó alapterületű istállóban hét box került kialakításra, jelenleg öt ló van elhelyezve benne. Az épület betonalap és lábazattal, tégla falazattal, fa födémmel, fa tetőszerkezettel és cserépfedéssel készült. A homlokzatok kőporos vakolattal készültek, jó állapotban van az épület. Padozata döngölt agyag. A lóistállóban 7 ló fér el, de állótartásban maximum 14 ló is.

Elado-csaladi-haz-Bakony

A 426444 m2-es földterületből 3765 m2 bekerített belterületi telek, ezen áll a ház is, a többi külterület (szántó, gyep, legelő).

Elado-csaladi-haz-Bakony  Elado-csaladi-haz-Bakony  Elado-csaladi-haz-Bakony 

A belterület közvetlenül határos a földterület többi részével. A képeken a kaszáló, a gyep, a legelő látható. A harmadik képen ameddig csak ellátni, az mind a birtok része. A birtokhoz vadászati jog tartozik.

Elado-csaladi-haz-Bakony 

Ezzel a középbirtokkal az állattartáson és lovagláson kívül sok mindent lehet kezdeni. Bérbe lehet adni, gazdatámogatásokat lehet vele megpályázni és igénybe venni. Megváltoztathatja a művelési ágát, gyümölcsöst telepíthet vagy erdőt.

Ez a nagydarab föld, ha az élet úgy hozza, bármikor alkalmassá tehető gazdálkodásra. Egy lehetséges gazdasági vagy energia válság idején képes eltartani, ellátni tulajdonosait terménnyel, ennivalóval, téli tüzelővel, ezáltal a túlélés lehetőségét is magában hordozza.

Elado-csaladi-haz-Bakony