Referencia ingatlan

Kód: ingatlan-referencia-Balaton-302 (ingatlanképek nagyítása A képekre kattintva, azok kinagyíthatók! )

Mediterrán ház, a Balatonnál eladó

Figyelem!

Az alábbi családi ház eladása már nem aktuális, csupán referencia munkaként értékelendő!

(Európai szintű minőség,- anyag,- és stílus, egyedi építészeti megoldások.)
 
Elado-csaladi haz-Balaton  Elado-csaladi haz-Balaton
 

A Balatontól kb. 1000 méterre, önálló helyrajzi számon nyilvántartott, teljesen bekerített telken, 2778 m2-es gyönyörűen parkosított telken eladó ez a kívül-belül egyedi, teraszház-szerű megjelenésű mediterrán ház. Az épület szerényen bújik meg az enyhén lejtős domboldalban.

A visszafogott tömegű ház anyaghasználata egyszerű, sok a fűrészelt kőlap, fehér vakolattal, kevés faburkolattal, az alacsony hajlásszögű és a lapos tetőnél titáncink lemezfedéssel. Az enyhén emelkedős gépkocsi felhajtó fűtött, így télen is biztonságosan lehet használni. A képeken a burkolt gépkocsi parkoló látható.

Elado-csaladi haz-Balaton

A modern épületben három szint került kialakításra: pince, földszint és emelet. A kb. 165,75 m2-es pince helyiségei: kétállásos garázs, közlekedő, háztartási helyiség, lépcsőház, kettő tároló, fürdőszoba (zuhanyozó- mosdó-WC), kazánház és a medence gépháza.

A kb. 165,44 m2-es földszint helyiségei: előtér, WC (kézmosó-WC-Pissoir), lépcsőház, folyosó, konyha-, étkező,- nappali, kamra, közlekedő, kettő gardrób, hálószoba és fürdőszoba.

A kb. 88,51 m2-es emelet helyiségei: közlekedő, szoba kijárattal a tetőtetőteraszra, fürdőszoba (zuhanyozó, mosdó, WC), folyosó, kettő szoba melyekből kijárat van az erkélyre, fürdőszoba: (2 állásos mosdó, kád, WC.). A három szint összesen kb. 419,70 m2 alapterületen helyezkedik el. Az előbbi alapterület a teraszokat nem tartalmazza. A képen az épület látszik.

Elado-csaladi haz-Balaton  Elado-csaladi haz-Balaton

Az úszómedence szerves része az élettérnek. Mérete: 12,0 m x 2,80 m, a körülötte lévő napozó terasz kb. 72,84 m2-es. Az épület korszerű építőanyagok felhasználásával készült. A nyílászárók fa szerkezetűek, gázzal töltött hőszigetelt üvegezéssel, motoros működtetésű alumínium zsalúzia árnyékolókkal vannak felszerelve.

A napsugarak a nagy üvegfelületeken keresztül rendkívül gyorsan felmelegítik a belső tereket. A megoldást kizárólag a külső árnyékolók jelenthetik. A lamellák akár 180 fokban is elforgathatók. Ezáltal a bejutó fény mennyisége szabályozható, így a nap melegítő hatása nem jut át az üvegen, a belső terek hőmérséklete kellemes marad. A képek a medencét és az egyik teraszt ábrázolják.

Elado-csaladi haz-Balaton  Elado-csaladi haz-Balaton

A kert megtervezését, kialakítását a kertépítő mérnök és a nagy rutinnal rendelkező csapata valósította meg. Kialakításra került egy szép kis kerti tó, sziklakert, játszótér és egy röplabda pálya.

A különleges növények és a gyep öntözését az automata kerti öntöző rendszer látja el a 70 méteres fúrt kútból. Itt a fű mindig zöld és a vakond-hálónak köszönhetően nincs vakondtúrás sem. A gyalogutak mentén kerti világítás van kiépítve. A képeken a kert egy-egy részlete látható.

Elado-csaladi haz-Balaton

Épületen belül a lakberendező és a belsőépítész magas színvonalú munkájának eredménye látható. A képen a főbejárat és az emeleti lépcsőfeljáró látszik.

Elado-csaladi haz-Balaton  Elado-csaladi haz-Balaton

A képek a földszinti folyosót ábrázolják két irányból nézve.

Elado-csaladi haz-Balaton  Elado-csaladi haz-Balaton 

A konyha legfőbb jellemzője a fa és a rozsdamentes acél felületek kombinációja. A modern konyhában konyhasziget is kialakításra került a négy személyes étkező pulttal. Beépítésre kerültek a saválló mosogatók lengőkaros csaptelepekkel, az 5 égős gázfőző, a kerámia főzőlap, elszívó, borhűtő, beépített konyhai mérleg, mikrohullámú sütő, kávéautomata, villanysütő és a kombi hűtő-fagyasztószekrény. A beépített gépek Siemens, AEG, LG, Küppersbusch típusúak. A képeken a konyha-étkező látható.

Elado-csaladi haz-Balaton  Elado-csaladi haz-Balaton 

Modern épület helyiségei a hatalmas nyílászáróival, a kert irányába vannak tájolva. Központi helyre került a kandalló, amely nemcsak dísze a helyiségnek, hanem használni is szokta a tulajdonos. A nappaliból közvetlenül három irányból is ki lehet menni a kb. 38,04 m2-es teraszra, a medencéhez és a kertbe. A képeken a nappali szoba látszik.

Elado-csaladi haz-Balaton  Elado-csaladi haz-Balaton

A földszinti fürdőszoba berendezései: pezsgőfürdő kád, 2 állásos pultra helyezett mosdó, WC, bidé, 4 személyes szauna, 2 személyes épített zuhanyozó (esőztető zuhannyal, kettő zuhany-csapteleppel, rejtett világítással). A képek a földszinti fürdőszobát ábrázolják, melyhez kapcsolódik az 59,93 m2-es terasz.

Elado-csaladi haz-Balaton

Minden helyiségben ki van építve a központi porszívó, mely a legmodernebb és leghigiénikusabb módja a porszívózásnak. A legapróbb porszemeket is eltávolítja a helyiségből, ezzel is hozzájárul egy magas szintű életminőséghez. Ehhez a szobához kapcsolódik a fenti képeken látható fürdőszoba. A képen a földszinti hálószoba látható a közvetlen kertkapcsolattal.

Elado-csaladi haz-Balaton

A képen az emeleti közlekedő látszik.

Elado-csaladi haz-Balaton

A kép az emeleti gyermekszobában készült.

Elado-csaladi haz-Balaton

Általánosságban, a fürdőszobákban a padlófűtésen túl a légfűtés is ki van építve, valamint automata elszívók, törülköző szárítós radiátorok, rejtett WC. tartályok. A berendezési tárgyak, szaniterek Ravak, Roca, Hatria, Duravit, Geberit típusúak. A kép az emeleti egyik fürdőszobát (zuhanykabin, mosdó, WC) ábrázolja.

Elado-csaladi haz-Balaton  Elado-csaladi haz-Balaton  Elado-csaladi haz-Balaton

Közművek: villany (220 Volt és 380 Volt, 3 x 16 Amper áramerősséggel) földkábelen bevezetve, vezetékes ivóvíz, vezetékes földgáz és szennyvízcsatorna. A ház riasztóval védett. A tetőn lévő napkollektor besegít, a melegvíz előállításában.

Az épület fűtését a kazánházban lévő Viessmann kombi gázkazán biztosítja. A melegvizet az 1000 literes Viessmann tartály tárolja. A képeken, a pince szinten lévő kazánház, fürdőszoba és az egyik tároló láthatók.