Referencia ingatlan

Kód: ingatlan-referencia-Balaton-71 (ingatlanképek nagyítása A képekre kattintva, azok kinagyíthatók! )

Retro nyaraló

Figyelem!

Az alábbi ingatlan eladása már nem aktuális, csupán referencia munkaként értékelendő!
 
(A vidám ’70-es éveket idéző, igazi balatoni hangulatú nyaraló eladó.)
 

 ref_7110_referencia_ingatlan_elado_balaton

A Balaton déli partján, Budapesthez közel (110 Km), strandtól kb. 650 méterre, 360 m2 térmértékű, önálló, teljesen bekerített, ősfás telken, eladó egy kétszintes nyaraló. A nagy fák, az utca felől intimmé teszik a telek hátsó részében épült házat.

A nyaraló nem csak a strandtól, és a szabad strandtól, hanem a bevásárlási,- étkezési,- szórakozási lehetőségektől, valamint a helyi járatos autóbusz megállóhoz kb. 650 méterre található. Ez a távolság elég közeli ahhoz, hogy ne sokat kelljen menni, ha be akar vásárolni, ugyanakkor elég távol ahhoz, hogy ne hallatszódjon semmi az éjszakai szórakozások zajából.

A helyi járatos autóbusz szezonban, félóránként megy Siófokra és vissza. A nyaraló, nyaralás,- pihenés,- kikapcsolódás céljára kiváló. A ház, a környék és a környezet biztosítani tudja a Balatonozni vágyók igényeit. A képen egy strandrészlet látható.

 ref_7120_referencia_ingatlan_elado_balaton

A nyaraló kb. 1974 évben épült. A nappali szobának több rendeltetése is van, elsősorban itt zajlik a társasági élet, ha nagyobb a vendégsereg a terasszal a többszárnyú erkélyajtó segítségével össze lehet nyitni, de itt történnek az étkezések és később, ha lefeküdni készül a család, akkor a hálószoba funkcióját is ellátja, az ülőgarnitúra fekhellyé történő átalakításával. 

Ezt a viszonylag boldog korszakot (1968 – 1980) idézi az itt bemutatott nyaraló, amit tulajdonosok az otthonukban lecserélt, és ott feleslegessé vált, használt bútoraikkal rendeztek be. Az akkori ember nem törekedett arra, hogy palotákat hozzon létre a Balatonnál. Céljukra megfelelt a szerény építmény, és ami fontos, hogy a saját ágyaikba aludtak.

A nappali szoba padlóburkolata tört márvány, és terasszal kapcsolódik a kerthez. A terasz (19 m2) fontos szerepet tölt be nyáron az itt tartózkodók életében. A képen a földszinti nappali szoba (4,72 m x 4,35 m) egy részlete látszik.  

ref_7130_referencia_ingatlan_elado_balaton  ref_7140_referencia_ingatlan_elado_balaton 

A képek a hálófülkékről egy-egy részletet ábrázolnak. A nyaraló szerkezetei: betonalap, téglafal, fafödém, fatetőszerkezet, modifikált bitumenes lemezfedés alatta palával. A modifikált lemezfedés 2006 évben készült és még garanciális. A nyaraló korának megfelelő állapotú és részlegesen felújítandó.

ref_7150_referencia_ingatlan_elado_balaton 

A képen a nyaraló földszintjének, alaprajzi elrendezése látható! A 48,98 m2 nettó alapterületű földszint, az alábbi helyiségeket foglalja magába: közlekedő, lépcsőház, 2 hálószoba, nappali szoba, konyha, fürdőszoba (kád, mosdó, WC). A felsorolt helyiségeken kívül, 19 m2 alapterületű terasz is kapcsolódik a nyaralóhoz a 48,98 m2 nettó alapterületen felül.

 ref_7160_referencia_ingatlan_elado_balaton

A képen a földszinti konyha látszik. A tűzhely palackos gázról működik. Ablaka a teraszra nyílik, ha éppen az árnyékos teraszon ebédel a család, az ablak a tálaló szerepét is betölti

ref_7170_referencia_ingatlan_elado_balaton 

A szomszédoktól szeparált, árnyékos, hűvös terasz jó szolgálatot tesz a nyári kánikulában. A mellette épült szabadtéri tűzrakóhely és grillező segítségével, lehetőség nyílik különféle sültek elkészítésére. A kert növényzete: 7 db nagy fenyőfa, almafa, díszcserjék, bokrok. A kép a hűvös terasz előtti kertet ábrázolja.

ref_7180_referencia_ingatlan_elado_balaton 

A kép a kertben készült.

ref_7190_referencia_ingatlan_elado_balaton 

A fürdőszobában (1,54 m x 2,26 m) kapott helyet egy kisméretű kád, a mosdó és a WC). Közművek közül a vezetékes ivóvíz és a villany van bevezetve. A szennyvizek szikkasztására ülepítő szolgál. A képen a fürdőszoba látható.

ref_71100_referencia_ingatlan_elado_balaton  ref_71110_referencia_ingatlan_elado_balaton 

A képeken a tetőtéri egyik helyiség látszik két külön pozícióból.

ref_71120_referencia_ingatlan_elado_balaton  ref_71130_referencia_ingatlan_elado_balaton 

A képek a tetőtéri másik helyiséget ábrázolják.