Házak, lakások

Kód: eladó-lakóház-Balaton-felvidék-165 (ingatlanképek nagyítása A képekre kattintva, azok kinagyíthatók! )

510 éves, szomszédmentes lakóház a Balaton-felvidéken eladó

(A XV. századi ereklye felújításával, olyan ritkaságszámba menő ingatlan birtokába juthat, melyet kevés ember tudhat magáénak.)
 
 elado-ingatlan-balaton 

Balaton-felvidéken, kb. 720 m2 térmértékű, önálló helyrajzi számon nyilvántartott telken, kb. 510 éves felújítandó kőház eladó. Az ingatlan egy turisztikailag frekventált, dimbes-dombos kis faluban, műemléki környezetben található. Balaton kb. 20 kilométer távolságra van.

A törvényesen épült és fennálló épület, nem beépített utcasoron fekszik. A ház, az ingatlan nyilvántartás szerint lakóház, udvar megnevezésű és tehermentes. A mai rendezési terv ide nem engedne lakóházat építeni.

elado-ingatlan-balaton

Az épület a legközelebbi lakott háztól kicsit távolabb, attól kb. 130  méterre fekszik. A kőház tökéletesen megfelelt az akkori időknek és igényeknek. A kőház egyik részében lakófunkció, a másik részében gazdasági tevékenység folyt.

elado-ingatlan-balaton

Az eredeti kőház része a Magyar történelemnek. Találkozhattak vele a törökök,- kurucok,- labancok, átvészelte a két világháborút, és ha mesélni tudna, elmondaná, hány embernek adott menedéket a nehéz időkben. A képen a lakóház udvari homlokzata látszik. 

elado-ingatlan-balaton

Az ingatlan eredeti állapotának helyreállításával olyan ritka ereklyéhez juthat, amit kevés ember tudhat magáénak, és az egyéni célokon (lakó vagy üdülő) kívül idegenforgalmi látványosság (skanzen) céljára is szolgálhat. A képen a lakóház egyik homlokzata látható.

elado-ingatlan-balaton 

Az épület, a legtermészetesebb építőanyagból, kőből épült 68 cm vastag falakkal, fa tetőszerkezettel, cserépfedéssel. Közművek közül a vezetékes ivóvíz, a villany be van vezetve. A keletkezett szennyvizek ideiglenes tárolására szennyvíztároló szolgál. Gázvezeték csonkja telken belül található. 

A kb. 123 m2 nettó alapterületű épület helyiségei: előszoba, konyha, fürdőszoba, kamra, kettő szoba és munkatér. A kép az épület alaprajzi elrendezését ábrázolja.

elado-ingatlan-balaton  elado-ingatlan-balaton 

A 2,62 méter belmagasságú szobák padlóburkolata hajópadló, a többi helyiség cementmozaik lap burkolatú. A képek a szobákban készültek.

elado-ingatlan-balaton 

A képen a fürdőszoba látható.

elado-ingatlan-balaton  elado-ingatlan-balaton 

A képek a kb. 69,39 m2-es munkateret ábrázolják.

A tehermentes ingatlan irányára: 17,2 millió Forint. A felújításhoz tudunk javasolni műemlékek helyreállításában jártas kőműves kisiparost. Minden további és a napi információért Lőkös Gáborné Erikát szíveskedjék felhívni a 06-30-218-0000 telefonszámon!