Referencia ingatlan

Kód: ingatlan-referencia-Balaton-51 (ingatlanképek nagyítása A képekre kattintva, azok kinagyíthatók! )

Túlélőház

Figyelem!

Az alábbi ingatlan eladása már nem aktuális, csupán referencia munkaként értékelendő!
 
(A kőműves mester építette eladó lakóházból, a régi vágású becsületesség árad. Ha még egyszer építkeznem kellene, ilyet építenék!)
 
ref_5110_referencia_ingatlan_elado_balaton
 

Balaton déli partján, csendes nyugodt helyen, szabad strandtól 650 m, bevásárlási lehetőségtől,- vasútmegállótól,- buszmegállótól 400 méterre, eladó a képen látható földszintes, vastag, masszív téglafalakkal készült, hagyományos építésű lakóház. A földszinti padlóvonal 4 lépcsőfokkal van kiemelve a terepszinttől, csak ennyit kell lépcsőzni.

ref_5120_referencia_ingatlan_elado_balaton  ref_5130_referencia_ingatlan_elado_balaton

A ház az akkori kornak megfelelően, betonalapozáson 38 cm vastag tömör téglafalakkal épült, lábazata terméskő, födémje vasbetonfödém, tetőzete fatetőszerkezet cserépfedéssel fedve. A ház jól karbantartott állapotú. Külön említést érdemel az 582 m2 nagyságú bekerített saroktelek növényzete. Egy botanikus kert ez, nagy fákkal, díszcserjékkel.

ref_5140_referencia_ingatlan_elado_balaton

Az 1968-ban épült kb. 10 m x 11 m külméretű ház kényelmes és tágas. Helyiségei: előszoba, nappali szoba, 2 hálószoba, konyha-étkező, előtér, fürdőszoba (kád, mosdó, WC), külön WC, 2 terasz, melyből az egyik fedhető. A helyiségek belmagassága: 2,83 m. Az ilyen alapterületű és belmagasságú terekben van levegő, és nagyon jól lehet bennük aludni. A képen a családi lakóház alaprajzi beosztása látható.

ref_5150_referencia_ingatlan_elado_balaton

A ház klasszikus tájolású: bejárat az utca felöl a lakó és gazdasági rész között, kamra észak, konyha-étkező észak-nyugat, lakóhelyiségek kelet, dél, nyugat tájolásúak és benapozottak. A képen az előszoba látszik.

ref_5160_referencia_ingatlan_elado_balaton

A kép a keleti tájolású, teraszkapcsolatos hálószobát ábrázolja. Minden szoba csaphornyos tölgyparketta burkolatú.

ref_5170_referencia_ingatlan_elado_balaton  ref_5180_referencia_ingatlan_elado_balaton

A képeken a nappali-szoba látható, két külön pozícióból nézve. A nappali szoba sarokablakai jó benapozást és természetes világítást biztosítanak. A nappaliból szintén kijárat van a teraszra, a kétszárnyú ajtóival, azzal összenyitható.

ref_5190_referencia_ingatlan_elado_balaton  ref_51100_referencia_ingatlan_elado_balaton

A képek a nyugati tájolású szobában készültek.

ef_51110_referencia_ingatlan_elado_balaton  ref_51120_referencia_ingatlan_elado_balaton

A képeken a konyha-étkező látszik. A tűzhely és a vízmelegítő vezetékes földgázról üzemel. A családi lakóház, igazi túlélőház. A fűtési rendszere több energiahordozóval is biztosítható. Az épület egésze gázkonvektoros fűtésű, de a háznak vannak kéményei, ezért hagyományos fa,- szén,- olajfűtés is kialakítható. Ezen kívül fűthető villanyról is.

ref_51130_referencia_ingatlan_elado_balaton

A képen a már részben felújított fürdőszoba látszik. Közművek közül minden be van vezetve: vezetékes ivóvíz, villany (220 Volt háztartási és 380 Volt ipari áram is 3 x 16 Amper áramerősséggel mely 10 kilowatt teljesítményt biztosít), szennyvízcsatorna, vezetékes földgáz. Tv műsorok vételére parabola antenna szolgál.

ref_51140_referencia_ingatlan_elado_balaton

A keleti tájolású hálószoba és a nappali szoba alatt pince található, mely alkalmas a zöldség-gyümölcs tárolásán kívül menedék céljára is. Jól látszik a födém 1,0 m tengelyosztású nagy energiatartalékkal rendelkező 26 cm magasságú gerendákkal és vasbeton tálcákkal fedett szerkezete. A kép a pincét ábrázolja.

ref_51150_referencia_ingatlan_elado_balaton

A képen bambusz és ecetfa látható mögötte az ezüstfenyővel.