Referencia ingatlan

Kód: ingatlan-referencia-Balaton-301 (ingatlanképek nagyítása A képekre kattintva, azok kinagyíthatók! )

Vízparti, XX. századbeli polgári villa eladó

Figyelem!

 Az alábbi villa eladása már nem aktuális, csupán referencia munkaként értékelendő!

 (Büszke lehet arra, hogy egy polgári családi ereklye boldog tulajdonosa.)
 
 

elado-ingatlan-balaton 

A balatoni fürdőkultúra bölcsőjében, hajóállomás szomszédságában, 1926-ban épült meg ez az eladó, polgári  balatoni villa, a vízparton. A XX. század elején ezen a településen, a Magyar arisztokrácia telepedett meg. Először a parti sávot népesítették be. Ebből az időből maradt fent ez a villaépület, túlélve a háborút, az államosítást, sorsokat és még sok mindent.

elado-ingatlan-balaton 

Az épület régi mivolta és a kikötő környékének romantikus varázsa, különleges hangulatot ad ennek az egyedi villaépületnek. Közel van mindenhez. Fürdési,- bevásárlási,- étkezési lehetőség, vasúti megálló, hajóállomás, 50 m, buszmegálló 150 méteren belül.

elado-ingatlan-balaton 

Az ingatlan 50 m szélességben csatlakozik a vízparti sétányhoz, és kb. 50 méterre, van a Balaton vizétől is. Az ingatlan és a vízpart közötti terület (a szabad strand), jelenleg is kielégíti a Balaton törvényt, már nem lesz beépíthető, így az ingatlan vízparti jellegű és örökpanorámás.

elado-ingatlan-balaton 

A telek 1993 m2 nagyságú, teljesen körbe kerített és parkosított, nagy árnyas fák (platán, hárs) találhatók rajta, árnyékot és hűvös klímát biztosítva az udvarnak. A képen hátul a sétány platánsora is látszik.

elado-ingatlan-balaton 

Az épület fő és melléktömegének (egykori cselédlakás) kapcsolatát árkádfolyosó biztosítja. Az olaszországi mesteremberek által épített ház egésze, ápolt, karbantartott. Az egészségügyi (fürdő, WC) és gazdasági (konyha) helyiségek épületgépészete a burkolataival, a központi fűtéssel együtt, nem olyan régen készült, gyakorlatilag új.

elado-ingatlan-balaton 

A telken áll ez a kis különálló melléképület. A kert ápolásához szükséges kerti szerszámok, tüzelőanyag és egy kis vitorlás található benne.

elado-ingatlan-balaton 

Az épületkomplexum össz-szint alapterülete: kb. 334 m2. A földszinti, kb. 50 m2 nagyságú lakószoba (minden ablaka a Balatonra néz) de a többi helyiség is 3,5 m belmagasságú. A házban összesen: 2 lakószoba, 10 hálószoba, 3 konyha, 9 fürdőszoba WC-vel, külön WC, recepció, 3 közlekedő, tornác, terasz, erkély, 2 raktár, hobby helyiségek találhatók.

A kép a földszinti lakószobát ábrázolja a kandallóval. A kandalló a pécsi Zsolnay gyár csempéivel díszített. Ez a kandalló képes befűteni a földszinti nappalit. A kandallón kívül az épület egyébként központi fűtésű.

elado-ingatlan-balaton 

A képen a földszinti nappali-szoba látszik egy másik pozícióból.

elado-ingatlan-balaton 

A kép a földszinti nappali-szobát ábrázolja egy harmadik nézetből.

elado-ingatlan-balaton 

Kilátás a Balaton felé a földszinti teraszról. Mind az erkélyről és az alatta lévő teraszról látszik a Balaton és a strand.

elado-ingatlan-balaton 

A tetőtéri nappali-szoba a Manzárdtetőben lett kialakítva. A tetőtéri lakószobából a napozásra is kiválóan alkalmas erkélyre lehet kijutni.